Annons

Annons

Annons

Laga mat på rester

Frukt, kött, ägg, ost, mjölk – så länge håller maten egentligen

Varje år slänger vi svenskar miljontals kilo ätbar mat. Bland annat på grund av vi inte vågar äta den. Men vad gäller egentligen kring hållbarhet och bäst före-datum?

Text

Karin Fritz är rådgivare och expert kring matsvinn på Livsmedelsverket.

Bild: Pressfoto

Annons

En del livsmedel som slängts skulle ha kunnat ätas upp om de bara hade hanterats annorlunda.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på hd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan