Annons

Annons

Annons

opinion

Aktuella frågor
Slutreplik: ”Helsingborgs nya styre är den pragmatiska lösningen.”

Lars Thunberg (KD) och Birgitta Södertun (KD) svarar Mikael Andersson (S) och Jan Björklund (S).

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mikael Andersson, ordförande, och Jan Björklund, kommunalråd, för S i Helsingborg var snabba att replikera på vår debattartikel på Aktuella frågor (12/10) om varför KD valt att bilda styre med M och L med stöd av SD i Helsingborg. Att kritik skulle komma från stadens största oppositionsparti är knappast förvånande. Förvånande är däremot bristen på substans i kritiken och avsaknaden av alternativ.

Annons

Annons

Till att börja med kritiseras KD för att mörka samarbetet med SD och förtiga vilka frågor vi ska samarbeta om. Märkligt med tanke på att bägge delar presenterats på en presskonferens och i vår debattartikel. Vi kommer att samverka inom områdena ekonomi, välfärd, trygghet, stärkt arbetslinje samt livskvalitet och hållbar utveckling. De sakpolitiska förslagen kommer att presenteras i vår budget för 2023 och under mandatperioden.

Andersson och Björklund är även kritiska till styrets storlek och förmåga att hantera en stundande lågkonjunktur. Som svar kan sägas att styret har framgångsrik erfarenhet av att hantera bägge situationerna. Vårt fokus på god ekonomisk hushållning och motstånd mot oppositionens förslag att minska överskottsmålen har säkrat att staden står väl rustad för framtiden. Egna förslag på hur Helsingborg borde styras eller vilken politik S önskar bedriva för att minska effekterna av en lågkonjunktur presenteras inte av Andersson och Björklund.

Som kristdemokrater står vi trygga i det val vi gjort. Om något parti, oaktat vilket, föreslår politik som går emot våra grundläggande värderingar kan alla helsingborgare, inklusive S, känna sig trygga i att vi kommer rösta nej. Vi kommer fortsätta att arbeta för stärkt äldreomsorg, ökad trygghet samt barn och ungas uppväxtvillkor.

SKRIBENTERNA
Lars Thunberg (KD), kommunalråd

Annons

Birgitta Södertun (KD), ordförande Kristdemokraterna Helsingborg

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan