Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Det är nu så illa att många väljer att återvända till krigets Ukraina

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Visa ditt stöd för det Ukrainska folket. Kom till de måndagsmöten som anordnas på Stortorget klockan 12:00 varje måndag. Det skriver Bert Alfson. Bilden är från augusti i år där utrikesministern Ann Linde deltog vid mötet på Stortorget i Helsingborg.

Annons

Det är en skam hur vi behandlar våra Ukrainska flyktingar.

62 kronor om dagen i ersättning ska räcka till mat, kläder, telefon, hygienprodukter, transporter med mera.

Det är naturligtvis helt omöjligt.

När nu också Skånetrafiken drar in de fria resor som Ukrainska flyktingar hittills har haft innebär det också att flyktingarna inte kan ta sig till de språkutbildningar i svenska som frivillig organisationer anordnar för att hjälpa till med möjligheten till integration och möjligheten att kunna hitta ett arbete och försörja sig själva.

Annons

Annons

Det är också en skam att Helsingborgs kommun inte är villiga att erbjuda våra Ukrainska vänner SFI för att snabbare komma in i samhället.

De privata volontärer som hjälper flyktingarna med boende kan inte heller räkna med en enda krona i stöd till hyra, el, mat och andra nödvändigheter.

Det är nu så illa att många flyktingar valt att återvända till krigets Ukraina.

Det säger en hel del om Sveriges ”generösa” flyktingmottagande när människor hellre återvänder till ett land i krig än att stanna i Sverige.

Under de villkor vi erbjuder flyktingar kan man knappast bli förvånad att flyktingar inte blir integrerade i vårt samhälle.

Visa ditt stöd för det Ukrainska folket.

Kom till de måndagsmöten som anordnas på Stortorget klockan 12:00 varje måndag.

Se mer information om detta på Facebook på Måndagsrörelsen.

Där är vi också ett löst sammanhållet gäng som efter mötets avslutande brukar gå och äta lunch på någon av stadens restauranger och ha en stunds umgänge.

Du är också välkommen att dela en stunds social gemenskap under lunchen.

Bert Alfson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan