Annons

Annons

Annons

HD:s finaste pepparkakshus

Tävla: Bakar du det finaste pepparkakshuset?

Knappt har höstmörkret fallit innan det är dags att planera för årets pepparkakshus! Stort eller litet, fritt skapat eller efter tydlig förebild – skicka in dina bilder och var med och tävla.

I år kan du också visa ditt hus på museum!

Text: 

Bild: Tomas Nilsson

Annons

Fram till den fjärde advent, söndagen den 18 december, är du/ni välkomna att baka, montera och pynta ert pepparkakshus, och sedan skicka in bilderna till oss i någon av de tre olika klasserna:

• ”Kända byggnader”

• ”Fri konstnärlig klass”

• ”Barnklass”.

Om bygget går helt på tok finns tröstklassen ”Årets haveri”.

Annons

Annons

Men i år kan du få möta en ännu större publik – den som vill har möjlighet att få ställa ut sitt pepparkakshus på Kulturmagasinet under ”Jul på Fredriksdal” 2-4 december.

Allt du behöver göra är att fixa pepparkaksdegen, tänka ut din design, sätta ugnen på 175 grader – och dra igång!

En namnkunnig jury utser vinnarna i HD:s finaste pepparkakshus, och fina priser väntar. Vill du skicka in bilder och tävla hittar du formuläret för vår tävling här nedanför.

Vill du anmäla dig för att visa upp ditt hus på Fredriksdal gör du det genom att skicka in ett mejl till redaktionen@hd.se . Skriv Pepparkakshus i ämnesraden. Tio hus får vi plats med och vi ser helst att husen kan levereras redan på torsdag 1 december.

Under julmarknaden kommer också HD:s Tomas Nilsson att finnas på Kulturmagasinet, han är förutom politikreporter även entusiastisk pepparkakshusbyggare. Passa på att komma och prata om bägge.

Vill du ha inspiration? Kolla in förra årets vinnare!

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan