Annons

Annons

Annons

Åstorp

Tomarp kan vinna pris för utställning om Selma Lagerlöf

Tomarps Kungsgård kan vinna pris för Skånes bästa kulturupplevelse 2022. Det är Magasinet Skåne som valt ut Tomarp som en av tre nominerade i kategorin.

Text

Bild på Selma Lagerlöf från utställningen som gick att se i somras på Tomarps Kungsgård.

Bild: Niklas Gustavsson

Annons

De övriga två nominerade i samma klass är Nöjesteatern i Malmö och Skillinge teater. Det är den egna utställning ”Selma Lagerlöf i Skåne”, som gick att se i somras på slottet, som nominerats för Tomarps Kungsgårds del.

– Vi är i mycket fint sällskap och är det enda nominerade museet, säger Magdalena Väpnaregård som driver Tomarps kungsgård med sin familj och som producerade utställningen.

Annons

Magasinet Skåne är ett livsstilsmagasin som handlar om Skåne. Den 30 november är det stor gala och då kommer tretton vinnare i olika kategorier att prisas.

Annons

Magdalena Väpnaregård var producent för utställningen om Selma Lagerlöf.

Bild: Niklas Gustavsson

Direkt efter galan, helgen den 3 till 4 december, blir det slottsjul på Tomarp. Hantverk, kryddor, te, sagoläsning, hästridning och konst är några av alla ingredienser på slottsjulen.

– Det är dubbelt så många utställare som i fjol anmälda och vi satsar på en gammeldags slottsjul. Det är fri entré för alla som kommer i folkdräkt, säger Magdalena Väpnaregård.

Läs mer:

Selma Lagerlöf på skånska på Tomarps Kungsgård

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan