Annons

Annons

Annons

Krogen

Mat & Dryck
Nellys food hade gärna fått sticka ut lite mer

Text

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Nellys food på Carl Krooks gata i Helsingborg bjuder på bra mat, men inga överraskningar, enligt HD:s recensent.

Bild: Emil Langvad

Annons

Det tar en och en halv timme att sänka en trerätters på Nellys food i hotellet Radisson Blus bottenvåning på Söder. Efter det är man väldigt mätt och nöjd. Eller? Halvnöjd i alla fall.

Menyn som vi får framför våra näsor saknar nästan helt överraskningar. Oxfilé, risotto, toast skagen, hamburgare…

Middagen på Nellys blir aldrig särskilt spännande. Inte så lång heller. Servicen går kvickt undan. Kanske är det för att det bara är knappt halvfullt, och inte så busy i köket, men vi hade uppskattat lite mer tid för att få ner tre rätt rejäla rätter.

Nellys food huserar på bottenplan i hotellet Radisson Blu på Söder.

Bild: Emil Langvad

Annons

Vi bestämmer oss för en toast Skagen (165 kr) och en teriyaki bao (155 kr) till förrätt. Toasten är en demonterad variant med den mycket välsmakande räkröran på ena sidan tallriken och det stekta, men alltför mjuka, brödet på den andra. Degen i baoen är välhanterad och koriander och chili bryter bra mot syran i det teriyakimarinerade köttet. Ännu mer grönt och krispigt hade tagit bort det aningen soggiga intrycket.

Annons

Dricka till det då? Ja, servitören rekommenderar en barbera på glas (89 kronor) till oxfilén som vi beställt till huvudrätt. På frågan om vinet även kommer att funka till förrätten får vi inget svar alls. Men vi testar och det passerar. Till räkorna väljer vi en alkoholfri cider.

Dryckesutbudet är helt okej, en rad vinalternativ finns på både glas och flaska så lite guidning hade varit på sin plats.

”Som en middag på vilken hygglig hotellrestaurang som helst varsomhelst i Sverige eller Västeuropa”, anser Krogen om Nellys food.

Bild: Emil Langvad

Barberan sitter förvisso fint till oxfilen (315 kronor) som serveras med pommes, och tre olika såser varav en är romesco. Vi antar att det är därför rätten kallas för spansk på menyn. Risotton (195 kr) med tryffel, sparris och parmesan faller mer naturligt under sin italienska etikett. Den senare är det bästa vi serveras under middagen. Perfekt ris, generöst med parmesan och sparris. Smaker och texturer i härlig balans.

Oxfilén är ett par snäpp sämre. Köttet från Argentina är inte så mört som det borde, bearnaisen saknar syra och någon har gått loss med saltkaret lite för hårt i grönpepparsåsen. Pigga pommes hjälper upp helheten något, men för det priset vill vi ha högre nivå.

Annons

Efterrätterna bättrar på humöret. Den snyggt serverade cheesecaken med passionsfrukt och müslicrunch (110 kr) är len och fin och lagom söt. Den svala crème brûléen toppad med kokosrostad mangosorbet (110 kr) kräver att man gillar sött, men vem gör nu inte det?

Annons

En middag på Nellys food är som en middag på vilken hygglig hotellrestaurang som helst varsomhelst i Sverige eller Västeuropa. Rimlig kvalitet, välkända rätter. Men det hade ju inte skadat att sticka ut lite mer.

Nellys food finns i bottenplanet på Radisson Blu.

Bild: Emil Langvad

Fakta

Nellys food


Adress: Carl Krooks gata 16, Helsingborg
Profil: Traditionell krog med välkända rätter som toast Skagen, risotto, oxfilé, moules frites och köttbullar.
Öppettider: Måndag–lördag, 17–22.
Prisnivå: Medel. Förrätter från 150 kr, huvudrätter mellan 175 och 315 kr.
Alternativ: Kött och fisk dominerar, men det finns vegetariska rätter.
Tillgänglighet: Inga problem, i markplan.

Fakta

TOTALBETYG: 12 av 20


Mat: 3
Ojämnt, men bra. Menyn är enkel, på gränsen till torftig. Risotton är mycket bra och efterrätterna sticker ut. Annars lite slätstruket.
Service: 3
Snabbt, uppmärksamt och korrekt. Men det går faktiskt lite för snabbt och kunskaperna om vin och mat förefaller begränsade.
Atmosfär: 3
Lokalen är helt okej, möblemanget hemtrevligt och inblicken i köket känns modern. Men ska det vara så här mörkt? Lite levande ljus eller en brasa hade lyft intrycket.
Prisvärde: 3
Vi blir väldigt mätta och maten är ändå klart godkänd. 1400 kronor för två personer – det känns nästan som att de glömt bort att anpassa priserna till inflationstakten.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan