Annons

Annons

Annons

Billig vinter

Fly regn och rusk – ordna en mysig hemmakväll

När mörkret kommer, regnet faller och rusket håller i sig utomhus blir många kanske sugna på mys inomhus. Här är våra bästa tips på en lyckad hemmakväll.

Text: 

Har du ingen kamin hemma? På många strömningstjänster finns digitala brasor som tyvärr inte avger värme, men som sprakar och ger stämning. Foto: Mats Schagerström

Annons

Tänd en brasa, och om du inte har en brasa kan du spela upp en Youtube-video där du både få se och höra en inspelning av en eld som brinner. Kryp sen in under en filt och njut av höst och vinterrusket.

I vår artikelserie ”Billig vinter” tipsar vi om saker att göra som inte behöver kosta skjortan.

Besök ett bibliotek

Har du barn i bokslukaråldern? Då kan en spännande bok få timmarna att gå en grå dag. Här kommer tre tips som passar barn i åldrarna 9-12.

Rowley Jeffersons superschyssta spökhistorier. Foto: Bonnier Carlsen/Jeff Kinney.

Rowley Jeffersons superschyssta spökhistorier

Författare: Jeff Kinney

Annons

Förlag: Bonnier Carlsen

Beskrivning: Hämta en ficklampa, kryp in under täcket och dyk ner i Rowley Jeffersons superroliga fantasi. Läs om zombier, vampyrer, spöken, mumier, Greg Heffley besatt av en demon och mycket mer i de här rysligt roliga och skojigt skrämmande berättelserna.

Annons

Besten och Betty. Foto: Bonnier Carlsen/Isabelle Follath.

Besten och Betty

Författare: Jack Meggitt-Phillips

Förlag: Bonnier Carlsen

Beskrivning: Om du tar en nypa Dumma mej, en skvätt Roald Dahl och en ganska rejäl tugga Little Shop of Horrors så kommer du ganska nära känslan i den här berättelsen. Ebenezer Tweezer är slät och rosig, men är i själva verket 511 år. På vinden bor en best som ger honom en magisk dryck. Men den är inte gratis. Besten vill varje år ha något speciell att äta. När Ebenezers femhundratolfte födelsedag närmar sig avslöjar besten vad som ska serveras: ett saftigt litet barn!

Detta är första delen av tre.

För att vi hör ihop. Foto: Alfabeta Bokförlag/Anneli Furmark.

För att vi hör ihop

Författare: Klara Krantz

Förlag: Alfabeta Bokförlag

Beskrivning: Alice och Måna hör ihop varje sommar på Skärmö. De lovar att aldrig dö ifrån varandra. Ändå gör en av dom det. Hur ska man hantera att vara kvar på jorden om den andra inte är det? En bok om vänskap och om att förlora någon.

Annons

Mitt bisarra liv som död. Foto: Bokförlaget Opal/Maria Sundberg.

Annons

Mitt bisarra liv som död

Författare: Staffan Cederborg

Förlag: Bokförlaget Opal

Beskrivning: Tack vare Elliot, Amiras oerhört inkompetenta, slarviga och ouppmärksamma kompis, ramlar hon från en takbjälke rakt ner på det hårda golvet i skeppsbutiken på Gotland. Fallet slutar dock inte där. I Amiras huvud fortsätter hon att falla, rakt ner i sin djupaste fantasivärld. Hon landar på ett skepp mitt ute på det karibiska havet. På skeppet finns en brokig skara som tar med Amira på ett fartfyllt äventyr. Men ju längre tiden går, desto oroligare blir hon. Tänk om det här är en fantasivärld hon inte kan ta sig ur?

Spela sällskapsspel

Inget går upp mot ett hederligt sällskapsspel när regnet smattrar mot fönsterna. De flesta har nog ett och annat hemma, men det finns också nyheter för den som vill testa.

Bäst i familjen

Bäst i familjen

Förlag: Nicotext

Ålder: 5-99 år

Antal spelare: 2+

Tid: 15+ minuter

Beskrivning: Ett spel inspirerat av tv-programmet Bäst i Test, med olika utmaningar. Se vem som först kan vända ut och in på sina kläder, balansera en sked på näsan längst eller bäst rita en häst.

Rackare 3

Annons

Annons

Rackare 3

Förlag: Ninja Print

Ålder: 15+

Antal spelare: 3-20

Tid: 30-60 minuter

Beskrivning: Ett utmärkt partyspel. Det hela går ut på att para ihop två kort så att en fullständig mening bildas. Roligast vinner och dina medspelare är enväldiga domare.

Zombiee Kidz

Zombiee Kidz

Förlag: Scorpion Masque

Ålder: 7+

Antal spelare: 2-4

Tid: 15+ minuter

Beskrivning: Ett samarbetsspel som kan sysselsätta familjen i timmar. Jaga tillsammans bort zombies som invaderat skolan. Till en början är spelet ganska enkelt, men ju mer du spelar desto mer avancerat blir det.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan