Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Den nya regeringen är en naturkatastrof för Sverige

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi har en miljöminister, totalt oerfaren på sitt ämbetsområde, som påstår sig vara den bästa möjliga personen för just den posten, skriver Bengt Magnusson. Bilden visar miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bild: Claudio Bresciani/TT

Annons

Det sägs ibland att Sverige sällan drabbas av naturkatastrofer. Så är det nog (än så länge) om man avser mer dramatiska sådana och inte smygande, ständigt pågående som exempelvis det ”moderna” skogsbrukets skövlingar och dess skadeverkningar bland annat för den biologiska mångfalden.

Nu har vi dock fått en rejäl, i högsta grad självförvållad, naturkatastrof på halsen, nämligen den nya regeringen. Egentligen är ordet ”marionettregering” mer lämpligt eftersom den består av marionettdockor som dansar enligt en koreografi skapad av ”the puppetmaster” SD.

Den har bara påbörjat sitt arbete men redan har ett antal för miljön och kampen mot klimatförstörelsen negativa åtgärder vidtagits. Listan med destruktiva förslag och beslut kan göras lång men som ett exempel kan nämnas det batteri av åtgärder i budgeten som tydligt uppmuntrar människor att i alla lägen välja bilen framför kollektivtrafiken och därmed kraftigt ökar de koldioxidutsläpp som alla tänkande människor inser måste minska både kraftigt och snabbt.

Annons

Annons

Nu är det personer som i bästa fall bagatelliserar och i värsta fall helt förnekar de existentiella hot vi står inför som styr politiken. Vi har en miljöminister, totalt oerfaren på sitt ämbetsområde, som påstår sig vara den bästa möjliga personen för just den posten! Kort sagt är galenskapen och förljugenheten närmast gränslös och George Orwell kunde mycket väl stått för manuset.

För ett tag sedan fick Svenska Naturskyddsföreningen ett mejl från SD:s riksdagskansli. I detta begärde man att få en lista över alla som gett bidrag till nämnda förening samt hur stora dessa gåvor var. Naturligtvis vägrade SNF att tillmötesgå denna rubbade begäran, som inte kan uppfattas annat än som ett förtäckt hot.

Att ett sådant mejl skickas från ett parti som satt i system att förfölja och hota motståndare är inte alls förvånande. Vi har säkert mycket värre saker att vänta från det hållet nu när de fått med sig de nyttiga idioterna i M, KD och L på tåget, eller snarare i den fossildrivna bilen.

I Storbritannien försöker Toryregeringen snabbinföra lagar som kriminaliserar exempelvis klimatprotester som ”stör den allmänna ordningen”, läs misshagar den korrupta koalitionen mellan styrande politiker och miljöförstörande industri. Även fredliga aktioner ska kunna ge fängelsestraff och böter i en skala som snarast för tankarna till Ryssland eller Iran än till en förment demokrati som Storbritannien.

Annons

Varför bekämpa klimatförstörelsen när man istället kan ge sig på miljö- & klimataktivisterna och förlita sig på att zombifieringen av befolkningen i stort ska vara lika framgångsrik som hittills? Var så säkra på att liknande tankar finns hos SD och förmodligen även hos de övriga högerpartierna.

Annons

Jag vill uppmana alla vettiga människor som inte är helt fossiliserade i huvudet att ge sitt stöd till Svenska Naturskyddsföreningen, Greenpeace och andra organisationer som bjuder de destruktiva krafterna motstånd.

Bli medlem, om du har tid och lust engagera dig, eller se åtminstone till att hamna på den där listan över bidragsgivare som någon byfåne på SD-kansliet förgäves försökte få ut. Allt stöd behövs i kampen mot den nya regeringens politik som drar skam över vårt land.

Bengt Magnusson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan