Annons

Annons

Annons

Nyår

Pampigt fyrverkeri ska inleda 2023

Även i år bjuder Landskrona stad på ett färgsprakande fyrverkeri i nyårsnatten. Tanken är förstås att minska på det privata raketavfyrandet.

Text

Fyrverkerier för 60 000 har köpts in. Till den summan kommer 10 000 för själva uppskjutningen.

Bild: Hussein El-Alawi

Annons

Nyårsnattens fyrverkeri startar vid tolvslaget och varar i cirka 10–15 minuter.

– Detta är ju en tradition sedan ett par år tillbaka. Det kommer att bli ett pampigt fyrverkeri som lyser upp himlen – något att samlas kring när det nya året börjar, säger stadsdirektör Carina Leffler.

Bästa vyn över den sprakande nyårshimlen får man i Landskronas centrala delar, men man måste inte ta sig in till centrum för att ta del av prakten.

Annons

Annons

– Vid bra väder kan man se fyrverkeriet även en bra bit utanför staden, det vet jag av egen erfarenhet, säger Carina Leffler

För säkerhets skull kommer fyrverkeriet också att livesändas på kommunens facebooksida, med start vid tolvslaget.

Stadsdirektör Carina Leffler (Arkivbild)

Bild: Sven-Erik Svensson

Landskrona stad lägger 70 000 kronor på nyårsnattens fyrverkerier - varav 10 000 går till själva uppskjutningen. Syftet är förstås att man hoppas att färre personer ska avfyra egna raketer under nyårsnatten, och därmed minska riskerna för för personskador och materiella skador.

– Sedan är ju ett samlat fyrverkeri en helt annan upplevelse än att skjuta av några enstaka raketer på egen hand, säger Carina Leffler.

Kommunens fyrverkeri sköts av en inhyrd firma, men varifrån raketerna skjuts upp vill kommunen inte gå ut med av säkerhetsskäl.

– Meningen är att fyrverkerierna ska ses på håll. Det är inte tänkt att detta ska bli någon samlingsplats.

Kommunen försökte i år begränsa Landskronabornas avfyrande av egna fyrverkerier till mellan klockan 23.00 och 01.00 på nyårsafton, men länsstyrelsen underkände ändringen.

Annons

– Det är den gamla ordningsstadgan från 2010 som gäller, tillsammans med den lagstiftning som finns på området, säger Carin Leffler.

Annons

Läs mer:

Fyrverkeri fortfarande tillåtet – i tolv timmar på nyårsnatten

Polisen jagar olagliga fyrverkerier med drönare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan