Annons

Annons

Annons

Helsingborg

Skåning satsade fem kronor på tipset i Rydebäck – vann drygt två miljoner

Skåningen har gjort en historisk storvinst: Han satsade fem kronor på Stryktipset och vann 2,1 miljoner kronor.

– Det är faktiskt möjligt att han inte vet om att han har vunnit än, säger Victor Kalda på Svenska Spel, som försöker kontakta miljonvinnaren.

Text

Newcastles Alexander Isak missade en målchans i slutet av lördagens match mot Crystal Palace. Därför slutade matchen 0–0, vilket gjorde att en skåning fick 13 rätt på Stryktipset och vann 2,1 miljoner kronor.

Bild: DAVID KLEIN

Annons

Vinnaren lämnade in fem enkelrader på Stryktipset, vilket kostar fem kronor. Det sensationella är att en så låg insats ledde till miljonvinst. Det ger en avkastning på 429 000 gånger pengarna.

– Helt sanslöst! Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag trodde att jag såg fel först, säger Victor Kalda på Svenska Spel.

Det är han som ska ringa upp vinnaren och meddela att han har kammat hem storvinsten på 2,1 miljoner kronor. Men hittills har vinnaren inte svarat i telefon.

Annons

Annons

– Eftersom han har lämnat in tipsraden i butik är det faktiskt möjligt att han inte vet om att han har vunnit än. Tänk dig själv att få samtal en söndag att du har 2,1 miljoner som väntar efter en insats på fem kronor. Det överstiger nog alla förväntningar, säger Victor Kalda.

Vinstraden med 13 rätt lämnades in på Hemköp i Rydebäck.

Ytterligare två vinnare fick 13 rätt på stryktipset i helgen och kammar hem drygt 2 miljoner kronor vardera. En av de andra vinnarna lämnade in sin tipsrad i butiken Vinsthörnan, som ligger på Sallerupsvägen i Malmö. Men i det fallet är det elva personer som delar på vinsten: Det rör sig om ett andelsspel, där den totala insatsen var 4 608 kronor.

Den sista matchen som var med på helgens stryktips var när storfavoriten Newcastle mötte Crystal Palace.

Svensken Alexander Isak som spelar för Newcastle missade en bra målchans i slutet av matchen. Det gjorde att matchen slutade oavgjort: 0–0. Om Alexander Isak hade gjort mål hade vinnaren i Rydebäck bara fått 12 rätt på tipset och fått nöja sig med 5 000 kronor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan