Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
En 25-öring går nog att offra för en bättre vård

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag tror, att de allra flesta inte skulle ha något emot en tjugofemöring mer i regionskatt för var intjänad hundralapp och därmed få en bättre sjukvård för alla parter, inte minst för personalen. Det skriver Staffan Boson.

Bild: Emil Langvad

Annons

Hur mår vår sjukvård och hur blir den framöver?

Detta är tankar som kommer inför ett nytt år. I princip mår väl vår sjukvård, med ett populärt uttryck, ”sjukt bra”, det vill säga om man väl har kommit in under behandling. Sjukvårdspersonalen mår där- emot sjukt dåligt på riktigt, av den stress och brist på kolleger som saknas. Utan våra invandrare, som i stor mängd jobbar inom vården, hade den brakat ihop.

Annons

Annons

Hur ska den då bli bättre?

Våra regionpolitiker är som Jan Ersa och Per Persa i Gustav Frödings tappning. När ena sidan vill höja regionskatten, vill den andra tvärtom.

Innan myntreformen, fanns det både 10- 25- och 50-öringar. Det är precis som de styrande inte vill fatta, att även om inte dessa mynt finns, går det att höja med några tioöringar eller med en ”tolvskilling”, som den kallades förr i tiden.

Jag tror, att de allra flesta inte skulle ha något emot en tjugofemöring mer i regionskatt för var intjänad hundralapp och därmed få en bättre sjukvård för alla parter, inte minst för personalen. Då hade vården gått ihop och personalen hade trivts och stannat.

Vem vet, där hade kanske även blivit över till en liten lönehöjning för politikerna!

Tacksamheten är stor för den forskning och de framsteg som hela tiden ger oss möjlighet till att fysiskt förbättra vår kropp och där-igenom livet.

Det påminner mig om de båda äldre männen, som gick och väntade i en korridor på lasarettet och talade om hur fantastiskt det var med alla olika delar som kunde bytas ut och nya sättas in i kroppen. Vi kan få nya knä- och höftleder, nya axelleder och – här stannade den ene mannen upp och pekade på en skylt. Nämen har du sett: Där står ju Huvudförråd!

Staffan Boson

Råå

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan