Annons

Annons

Annons

Framtidens mat

Cancer i familjen och ett nyårslöfte blev vändningen – och starten för företaget

Ett nyårslöfte i en lägenhet på Maria Park och en storebror som drabbats av cancer. Med det som utgångspunkt grundade kocken och gastronomen Tom Fransson matföretaget No Xcuses.
– Det finns inga ursäkter för att inte äta växtbaserat längre, säger han.

Text

Idén till de plantbaserade färdiglagade matlådorna föddes i kocken Tom Franssons lägenhet. I mars 2021 drog de fyra vännerna Tom Fransson, Mathias Brizzi Qvist, Max Waller och Rozbeh Kazemi igång sitt bolag.

Bild: Anders Malmberg

Annons

För lite drygt två år sedan lovade kocken och gastronomen Tom Fransson, med erfarenhet från Michelin-restauranger som AOC och Geranium i Köpenhamn och Les Bacchanales i Frankrike, och hans före detta flickvän varandra att bara äta växtbaserad kost.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan