Annons

Annons

Annons

Melodifestivalen

Cornelia gästartist i Melodifestivalen

Text

Cornelia Jakobs ska uppträda i Melodifestivalens första deltävling. Arkivbild.

Annons

Cornelia Jakobs gästar den första deltävlingen i Melodifestivalen på lördag. Fjolårets vinnare har dessutom med sig sitt band, som kommer att spela "Hold me closer" live.

"Det känns så lyxigt att få komma tillbaka och återuppleva alla minnen från senaste året men slippa tävlingsmomentet och nervositeten. Nu kan jag bara njuta av varje sekund av den här underbara cirkusen", säger Jakobs i ett uttalande till TT.

Annons

Annons

Melodifestivalen åker, för första gången sedan 2020, ut på turné igen. Den första deltävlingen äger rum i Göteborg den 4 februari och sedan följer Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik före finalen på Friends arena i Solna den 11 mars.. Programledare för årets upplaga är Jesper Rönndahl och Farah Abadi.

I fjol vann Cornelia Jakobs finalen och låten "Hold me closer" placerade sig på en fjärde plats i Eurovision Song Contest i italienska Turin.

"Att spela live är det bästa jag vet och anledningen till att jag skriver musik. Så att få komma tillbaka till Melodifestivalsscenen tillsammans med hela mitt band och bjuda på en rockkonsert känns otroligt fett. Jag hoppas på allsång, glitter och en massa rosa fjäderboor", säger Jakobs,

Fakta

Fakta: De tävlar i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg

1. Tone Sekelius: "Rhythm of my show"

2. Loulou LaMotte: "Inga sorger"

3. Rejhan: "Haunted"

4. Elov & Beny: "Raggen går"

5. Victor Crone: "Diamonds"

6. Eva Rydberg & Ewa Roos: "Länge leve livet"

7. Jon Henrik Fjällgren, Arc North featuring Adam Woods: "Where you are (Sávezan)"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan