Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Min vän som snart fyller 90 fick ligga fyra dygn i akutens korridor

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är det så att man inte får bli sjuk på en helg, då alla läkare verkar vara lediga för att fira helg eller är de kanske i Norge och jobbar för större lön än på hemma­plan? Det skriver Lena Nilsson. Bilden är från ett annat sjukhus.

Bild: LEIF R JANSSON / TT

Annons

Varför är det så här när vi bor i ett land med så högt skattetryck? Är detta den sjukvård vi kan förvänta oss?

Jag har en god vän som snart fyller 90 år, det är en aktningsvärd ålder. Han är pigg och rörlig, även om benen går lite långsammare nu.

Han kände sig lite dålig i torsdags, och vi åkte in till akuten på Helsingborgs lasarett, det var den 5 januari.

Annons

Han blev inlagd för att fler prover skulle tas. Han har blivit behandlad med antibiotika eftersom man misstänkte en eventuell begynnande lunginflammation, vilket man idag har man konstaterat att det inte var och avslutat antibiotikabehandlingen.

Annons

Idag är det måndag den 9 januari, under hela dessa fyra dygn har han fått ligga i en korridor och han gjorde så under mitt besök på eftermiddagen. Problemet är inte bara att ligga där – det springer folk hela tiden, det råder stor smittspridningsrisk, alla lampor är på hela dygnet och han har långt till toaletten.

Han frågade i torsdags om han fick åka hem och de som var på avdelningen visste inte, men sa att eftersom fler prover skall tas får du ligga kvar till måndag.

Han har inte vetat vad som är fel på honom eftersom han inte har fått tala med en läkare sedan han kom in på akutmottagningen!

Idag klockan 12 kom en läkare och han visste inte något om vad som felade min vän, men man skall ta fler prover!

Hur kan man behandla en gammal man så här, är det kanske sant som han själv säger att ”gamlingar är enbart till last och de ger inget till samhället?”

Men han har gett mycket till samhället under sina aktiva år.

Jag är bestört av den behandling han har fått.

Det skall noteras att den befintliga personalen, exempelvis undersköterskorna, som är många på avdelningen, har varit mycket vänliga, men tyvärr vet de ingenting och kan inte svara på hans frågor.

Är det så att man inte får bli sjuk på en helg, då alla läkare verkar vara lediga för att fira helg eller är de kanske i Norge och jobbar för större lön än på hemmaplan?

Lena Nilsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan