Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Balansen mellan utvecklingen på Väla och i centrum måste hållas

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi tror på Helsingborg som en attraktiv stad med stor framtidsanda. Utvecklingen av Oceanhamnen, H22, Söder och det nya badhuset är goda exempel på detta. Det skriver representanter för Fastighetsägarna i City.

Bild: Emil Langvad

Annons

Vi har alla skäl att vara stolta över utvecklingen i Helsingborgs centrum. Omfattande investeringar har gjorts och det finns ännu mer att göra för att öka attraktiviteten och folklivet i de centrala delarna av staden. Balansen mellan utveckling i centrum och på Väla måste också fortsatt hållas.

Helsingborgs centrum är stadens stolthet och ansikte utåt. Så har det varit historiskt och det vill vi att det ska vara även i framtiden. Fastighetsägare i centrala Helsingborg har de senaste fem åren investerat närmare fem miljarder kronor i staden. Vi tror på Helsingborg som en attraktiv stad med stor framtidsanda. Utvecklingen av Oceanhamnen, H22, Söder och det nya badhuset är goda exempel på detta.

Annons

Vi fastighetsägare vill fortsätta investera och utveckla Helsingborgs centrum och upplever att samarbetet med kommunen fungerar bra. Vi driver tillsammans flera projekt för att stärka både tryggheten, platssamverkan och att ha spännande butiker, restauranger och andra verksamheter i bottenplan. Det är viktigt att även kommunen fortsätter arbeta för att centrums charm och dragningskraft ska bestå. En viktig pusselbit är att möjliggöra för ett mer flexibelt användande av mark och byggnader så att fler verksamheter kan samsas i befintliga lokaler i city. Kommunens stöd är också viktigt för mer aktiviteter i stadskärnan för att skapa ännu mer liv i staden och göra staden mer tillgänglig för alla färdmedel.

Annons

Alla vill se ett aktivt folkliv i centrum och vi fastighetsägare vill fortsätta värna och utveckla vår gemensamma plats. Vi vill vara med och vidareutveckla Oceanhamnen, fortsätta utveckla Campus-området och i framtiden även bidra till att sjukhusområdet blir en levande och attraktiv plats. Kommunen måste därför noga tänka igenom balansen mellan utvecklingen i centrum och uppe på Väla-området. Den pågående detaljplanen för att bygga ut Väla-området skulle innebära en kraftig expansion av en redan stor anläggning och en betydande kursändring från handel till upplevelser. En sådan stor förändring bör föregås av en djupgående utredning av konsekvenserna och en tydlig strategi för vad kommunen vill med handel och upplevelser i hela Helsingborg.

Annons

Vi vill bygga Helsingborg för framtiden tillsammans med kommunen, företagare, investerare och invånare. Det kräver att kommunen krokar arm med oss och att vi sätter gemensamma prioriteringar. Därför bjuder vi nu in till en gemensam sittning med ambitioner för framtidens Helsingborg.

Fastighetsägarna i City

Jan-Erik Johansson

Wihlborgs

Cassandra Jertshagen

Jefast

Matts Borgström

Castellum

Johan Svedström

Granitor Properties

Erik Linder

Executive Property

Håkan Petersson

Stadsrum Fastigheter

Rasmus Gustavsson

Gustavssons Fastigheter

Anders Mattson

Brinova

Jens Berglund

Balder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan