Annons

Annons

Annons

Alpint

Kanadensisk VM-skräll i super-G

James Crawford har aldrig vunnit i världscupen. Nu tog han första segern – på VM.

Kanadensaren satsade för fullt i super-G:n och tog guldet. Med en hundradels marginal.

– Det är lite svårt att hitta orden, säger 25-åringen.

Text

Kanadas James Crawford i sitt super-G-åk.

Annons

Det kommer inte sällan en nordamerikansk fartskräll när de stora alpina mästerskapen avgörs. Den här gången var det James Crawfords tur.

Den 25-årige kanadensaren tog visserligen OS-brons i kombinationen i fjol, men har aldrig vunnit i världscupen. Dessutom kraschade han i Wengen nyligen och har haft lite svårt att hitta tillbaka till toppformen.

Åket ner för VM-backen i Courchevel satt dock perfekt.

Annons

Annons

Crawford låg lite efter Aleksander Aamodt Kildes tider i början av åket, men avslutade starkt och tog ledningen med minsta möjliga marginal.

Det räckte hela vägen till guldet.

Precis som för exempelvis landsmannen Erik Guay på VM 2017.

– Ärligt talat är jag inte hundra procent säker (på vad det beror på). Vi har haft mycket VM-framgångar, jag tror att det bara är inställningen vi tar med oss in i skidåkningen, säger James Crawford till Viaplay om de kanadensiska medaljerna.

– Jag gillar att riskera hundra procent, varken mer eller mindre, och jag lyckades träffa rätt i dag. Och så råkade det räcka.

Bara en hundradel bakom fick Aleksander Aamodt Kilde nöja sig med silvret – samma placering som flickvännen Mikaela Shiffrin slutade på i damernas super-G på onsdagen.

Fransmannen Alexis Pinturault, som tog guld i kombinationen i tisdags, bättrade på sin medaljskörd i hemmamästerskapet med ett brons.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan