Annons

Annons

Annons

Volleyboll: ÖVK

Därför sparkade ÖVK sin tränare: ”Aldrig roligt”

Text

Caio Moutinho, numera före detta ÖVK-tränare.

Bild: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Annons

Förlusten mot jumbon Uppsala blev Caio Moutinhos sista som tränare för Örkelljunga. Redan innan första säsongen är avklarad får portugisen packa väskorna och leta efter ett nytt jobb.

– Det är naturligtvis aldrig roligt att ta såna här beslut, men vi känner att han inte får ut den potential som vi tycker finns i den här truppen, säger elitsektionens ordförande Jörgen Larsson.

Annons

Hur går ni vidare nu?

Annons

– Vi kommer att satsa på en intern lösning under resten av säsongen. Det finns många kompetenta personer i föreningen.

ÖVK har på senare tid tappat viktig mark i kampen kring slutspelsstrecket. De prestationerna kostade till slut Caio Moutinho jobbet.

– Om vi spelar bra och förlorar kan jag på nåt sätt köpa det, men de senaste prestationerna har inte varit bra nog.

Örkelljungas satsning på utländska tränare de senaste säsongerna har inte slagit särskilt väl ut, men Jörgen Larsson ser ingen anledning att ändra profilen på den tränare man söker till nästa säsong.

– Det är klart att vi kan ta en svensk tränare, men volleyboll är en liten sport här och det finns inte så många att välja på. Vi söker en tränare som är bra på att jobba med och utveckla unga spelare. Gärna en som stannar mer än ett år också. Många ser elitserien som en språngbräda till större ligor.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan