Annons

Annons

Annons

Världen syns från Kärnan

HD nöjessatsar: Släpper unik podd

Nu är den snart här. HD:s första nöjespodd: Världen syns från Kärnan.

Med fötterna i nordvästra Skåne blickar Stefan Lindqvist och Julia Moegelin ut mot världen.

Text

Varje fredag framöver kickar Julia Moegelin och Stefan Lindqvist igång helgen.

Bild: Björn Lilja

Annons

Egentligen är podden en fortsättning på samtal som Julia Moegelin och Stefan Lindqvist har varje dag på nöjesredaktionen. Enda skillnaden är att det nu finns två mikrofoner i rummet. Populärkultur, nöjestips, snackisar och vad som händer i och runt Helsingborg är kärnan i diskussionerna.

– Våra samtal brukar vara tillräckligt intressanta för att kollegor ska komma bort till våra skrivbord och lyssna, vi har blivit lite av ett vattenhål på redaktionen, säger Julia Moegelin.

– Sen har vi ju en discokula hängande över bordet, det sänder en signal att det glittrar lite mer här, säger Stefan Lindqvist.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nöjesduon är olika på många sätt. De är från helt skilda generationer med olika bakgrund och erfarenheter. Detsamma gäller radiovanan, där Julia är helt grön och Stefan har blygsamt mer erfarenhet.

– Jag gjorde lite lokal reklamradio på 90-talet. Jag satt och höll i ett idiotiskt nöjesprogram – då också! – så inget förändras, säger Stefan Lindqvist

Bild: Björn Lilja

Den största utmaningen kommer vara att höras genom bruset av de oräkneliga poddar som finns att lyssna på.

– Det handlar om att hela tiden vara på tårna och komma med kul spaningar och nya vinklar, det kan jag känna lite press över, men samtidigt har jag en lång lista på ämnen redan, säger Julia Moegelin.

Varför ska folk lyssna?

– Det finns ingen liknande podd i Helsingborg eller nordvästra Skåne, och jag tror att vi har vassa grejer och go underhållning att ge, säger Julia Moegelin.

Längre fram finns det en ambition att höras även utanför studion.

– Det ser jag framemot! Jag hade gärna suttit på Pyttebron och gjort podd, säger Julia Moegelin.

– Ja, eller på the Tivolis scen eller någon annan scen här i stan. Men vi börjar här och ser var vi landar, säger Stefan Lindqvist.

Annons

Varje fredag med start den 17 februari kommer det ett nytt avsnitt av ”Världen syns från Kärnan”. Det är en av de större nöjes-och underhållningssatsningarna på HD som ska ta bevakningen ytterligare ett steg framåt.

Annons

– Det är jätteroligt och det ligger helt i linje med sättet vi utvecklar vår journalistik på. Vi ska berätta historier på det sätt en historia berättas bäst, och i detta fallet är det med ljud, säger chefredaktör Marcus Ekdahl.

Fakta

Världen syns från Kärnan – Så lyssnar du

Nöjespodden Världen syns från Kärnan har premiär fredagen den 17 februari. Ett nytt avsnitt kommer varje fredag.

Podden finns där du hittar din andra poddar men det går också att lyssna på Hd.se.

Följ podden på instagram: @ varldensynsfrankarnan.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan