Annons

Annons

Annons

Örkelljunga

Insändare
Har M och SD koll på kommunens ekonomi?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I SVT:s Sydnytt 2023-02-16 säger socialchefen att man måste spara 2,3 miljoner kronor. I HD 2023-01-19 nämner man att det är 1,2 miljoner kronor som sparas på att säga upp egen personal som personliga assistenter.

Det känns som att man inte har kontroll på ekonomin utan det är en principsak att privatisera. Enligt min mening finns det för tillfället bara två rediga partier i Örkelljunga och det är S och C som reserverade sig i kommunstyrelsens arbetsutskott. De tänker på den lilla individen som inte klarar stora förändringar, utan vill ha sin personal som man har sitt förtroende till.

Annons

Annons

Man kan undra vad det blir för valfrihet när man tar bort en del, då finns det bara att välja mellan privat och privat. Man kan undra hur kommunen skall hantera arbetslösheten, för det är ju så att privata aktörer inte behöver ta över personal utan kan handplocka de man vill ha. Då blir det personer som blir arbetslösa. Kan M och SD svara på om det blir bättre för kommunen?

I HD 2023-02-16 påstår kommunstyrelsens ordförande att: ”Man står och samlar in namn från folk som inte vet vad det handlar om. Som blir stoppade när de ska gå in i affären. Då är det många gånger lättare att bara skriva på.”

Mycket möjligt att politiker också gör något åt det hållet när man jagar kryss i valet. Men jag kan informera kommunstyrelsens ordförande att man frågar om de vill skriva under och för de som undrar förklarar man vad det handlar om. Och man respekterar de som inte vill skriva under.

Sten Carlsson, ännu mer orolig förälder

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan