Annons

Annons

Annons

Volleyboll: ÖVK

ÖVK:s nye passare: ”Tror mycket kan hända i slutspelet”

Anton Wessberg är ny passare i ÖVK och han väntar på att få fira sin första seger med laget. Kanske blir det i derbyt mot Lund på söndagen?

Text

Kan ÖVK bryta sin tunga trend? På söndagen är det hemmamatch och derby mot Lund.

Bild: AVDO BILKANOVIC

Annons

Det har varit ett struligt och jobbigt ÖVK-år så här långt och det resulterade ju bland annat i att tränaren Caio Moutinho fick gå. I stället är det ordföranden i elitsektionen, Jörgen Larsson, som coachar.

Åttan ÖVK har fem raka förluster, och i de fyra senaste har 22-årige passaren Anton Wessberg ursprungligen från Visby spelat. Han kom närmast från Solna och har också spelat i Örebro och Sollentuna.

Annons

Annons

– Det har varit tråkigt att förlora såklart. Annars har det varit bra och en rolig upplevelse. Jag tror att mycket kan hända i slutspelet, säger Wessberg och förklarar hur han resonerar:

– Det är ju sport så alla kan ju alltid vinna och vi har gjort några bra matcher mot bra lag.

Senast, mot Hylte/Halmstad som vann och säkrade seriesegern, var egentligen inte ÖVK så långt bakom i seten: 19–25, 22–25 och 24-26.

Matchen härnäst är derby mot femman Lund och kanske får Anton Wessberg fira för första gången med ÖVK i elitserien då?

– De har ganska stora spelare på kanten så det kan bli en tuff match. Jag har hört att det är en duktig spelare som vi nog ska akta oss för, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan