Annons

Annons

Annons

Örkelljunga

Familjecentralen flyttar

Snart får Örkelljungas familjecentral ny adress närmare centrum. De nya lokaler ovanpå vårdcentralen invigs i maj.

Text

Flytten av mötesplats för barn och föräldrar, med hälsovård och sociala stödfunktioner, går till ungefär likvärdiga ytor och standard. Det man vill åt är läget.

– Det blir mer centralt och lättillgängligt och så hoppas vi att det minskar missförstånden hos våra föräldrar, som ofta går fel, säger Björn Magnusson, som är social rådgivare och samordnare på familjecentralen.

Annons

De nya lokalerna ovanpå Region Skånes vårdcentral i centrala Örkelljunga byggs nu om för fullt. Slutbesiktning är satt till de första dagarna i maj.

Annons

– Vi hoppas flytta in dagen efter, säger Björn Magnusson.

På en familjecentral samverkar Region Skåne med kommunen för att samla olika stödfunktioner runt unga familjer. Regionen erbjuder barnhälso- och mödravård, kommunens socialförvaltning ger föräldrar stöd och så finns det en öppen förskola med pedagog från utbildningsförvaltningen. I Örkelljunga har man periodvis ändå fått gå till vårdcentralen för vissa hälsobesök.

Förutom att ha allt samlat får familjecentralen nu tillgång till ett konferensrum för föräldragrupper.

– Men framför allt är det läget som vi ser som en förbättring. Är det dåligt väder och man kommer med buss så är det en rejäl promenad idag. Så det blir mer lättillgängligt framför allt för de föräldrar som kommer från byarna, säger Björn Magnusson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan