Annons

Annons

Annons

HD Dok

Podd: Malmökillarna mördade och sprängde – med Dödsängeln som chef

Trots övervakning kunde skånska kriminella mörda och spränga på spanska solkusten.

De sägs ha ”gjort mord till en livsstil”. Och arbetade på uppdrag av en man kallad Angel de la muerte – Dödsängeln, menar polisen.

Här är tredje och avslutande delen av ”HD Dok” om Los Suecos.

Text

Inbäddat innehåll

”HD Dok” är dokumentärpodden med Skånes starkaste berättelser. Premiärserien handlar om Los Suecos – killarna från Malmö som blev kontraktsmördare i Spanien. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar. Följ ”HD Dok” i din poddspelare så missar du inte nya avsnitt.

Annons

En av världens tyngsta kriminella ledare, Ridouan Taghi, även kallad Dödsängeln, kopplas till Malmönätverket Los Suecos.

Mordet på El Zocato – Den Vänsterhänte – fastnade på övervakningsfilm. Till höger: polisens rekonstruktion.

Bild: Polisen Spanien

Annons

Det anser spanska specialpolisen Udyco, som hävdar att Los Suecos ledare Boxaren kallar Taghi för ”chefen” i avlyssnade samtal.

– Här på Costa del Sol har vi något som kan kallas brottslighetens förenta nationer, säger Nacho Sanchez, reporter på tidningen El Pais.

Minst 113 kriminella nätverk från 59 olika länder är etablerade bland lyxresorterna, hotellen och marinorna på den cirka tio mil långa kustremsan.

Ridouan Taghi, kallad Dödsängeln, misstänks för inblandning i över 50 mord. Han var en av världens tyngsta kriminella ledare.

Bild: Europol

Här etablerade sig Los Suecos för att komma närmare leverantörerna av knarket de tjänade sina pengar på, tror polisen.

– Mycket av narkotikan som kommer in i Europa kommer via spanska solkusten. Framför allt cannabis och hasch. De har också kontaktytor mot Sydamerika, säger Patrik Andersson, vid polisens kriminalunderrättelsetjänst.

Flera sprängdåd i oktober 2018 tillskrivs Los Suecos – just här klarade sig familjen i huset, men hundarna som var på nedervåningen dog vid smällen.

Annons

Innan polisen i Spanien och Sverige hunnit samla tillräckligt med bevis för att slå till sker ett andra mord och två sprängningar. I båda fallen spelas brotten in av övervakningskameror.

Hör historien om Los Suecos blodiga framfart på Solkusten – och hur de till slut stoppades. Lyssna på ”HD Dok” och den tredje och sista delen i serien om Los Suecos.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan