Annons

Annons

Annons

Vetlanda IBF Herr

Förlust i förlängningen för Åstorp/Kvidinge i hemmamötet med Vetlanda

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Annons

Åstorp/Kvidinge fick bara med sig en poäng hemma mot Vetlanda i division 1 södra Götaland herr i innebandy. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 8-7 (1-1, 2-2, 4-4, 1-0).

– En riktig jämn match. Riktigt tufft spel och högt tempo med mycket känslor inblandade. Vetlanda gjorde ett ryck i tredje perioden och gick fram till 6-3. Men vi visar bra moral och kommer ifatt och till slut får vi en värdefull poäng. Nu har vi fortfarande avgörandet i våra egna händer in för sista omgången. Tyvärr saknar vi många ordinarie gubbar idag. Viktigt att vi får tillbaka någon av dessa till sista omgången, tyckte Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper, efter matchen.

Annons

Annons

Edwin Fridell blev matchhjälte med sitt avgörande 8-7-mål 1.35 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Vetlanda inledde bäst och tog ledningen genom Filip Lingmerth efter 16.43, men Åstorp/Kvidinge kvitterade genom Markus Eriksson i slutet av perioden.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 4-4 och resultatet var 7-7 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 1.35 innan Vetlanda avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Edwin Fridell, framspelad av Jesper Henriksson.

Vetlandas Erik Stenqvist stod för två mål och ett assist.

Åstorp/Kvidinge har tre vinster och två förluster och 39–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vetlanda har fyra vinster och en förlust och 31–23 i målskillnad. Det här var Åstorp/Kvidinges femte uddamålsförlust den här säsongen.

Med en omgång kvar är Åstorp/Kvidinge på fjärde plats i tabellen, och Vetlanda är på femte plats.

Lördag 11 mars 17.00 spelar Åstorp/Kvidinge borta mot Hovshaga i sista omgången.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan