Annons

Annons

Annons

Skivrecensioner

Musik
Frankie Rose ger oss framtidstro

Idha Holmlund lyssnar på en artist som kanske kan åstadkomma förändring.

Text

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Frankie Rose.

Bild: Slumberland Records

Annons

Fakta

Frankie Rose

Betyg: 4

POP. Love as projection.

Idha Holmlund är musikkritiker och skribent på kultursidan.

Det finns något väldigt vackert, kraftfullt i naivitet, många projekt och protester hade aldrig tagit sin början om det inte vore för den naiva tron på att saker ska gå att fixa.

Amerikanska Frankie Rose har ett förflutet i lo-fi-band som Vivian Girls, Crystal Stilts och Dum Dum Girls, men har som soloartist under mer än tio år utforskat de mer drömska sidorna av indiepop. På sitt nya album tar hon sin popexkursion ytterligare ett steg längre och alternerar det eteriska med mer storslagna produktioner som ekar av 80-tal, ibland till och med inom samma låt.

Annons

Annons

Ett exempel på detta är ”Sleeping night and day”, en låt som strålar ut ur högtalarna som en soluppgång i vågor, där solen går upp igen och igen utan att någonsin egentligen gå ner. ”Love as projection” är alltså ett ljust album fullt av framtidstro, utan att för den sakens skull blunda för tillståndet i världen. Och det är väl precis vad som behövs för att faktiskt kunna få till en förändring.

Häng med i vår kulturbevakning – gå in under ”Mitt konto” och ”Notisinställningar” i appen och aktivera pushnotiserna för kultur!

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan