Annons

Annons

Annons

Hovshaga AIF Herr

Åstorp/Kvidinge kvalklart efter seger mot Hovshaga

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Annons

Efter en bra säsong i division 1 södra Götaland herr i innebandy är Åstorp/Kvidinge nu klart för kval till Allsvenskan. Det efter seger, 8-3 (2-0, 5-0, 1-3), på bortaplan mot Hovshaga.

– En riktig urladdning. Vi får en bra start när Jonathan Rosengren gör både 1-0 och 2-0 innan det gått sju minuter. Sedan kör vi över dem i andra och vinner den med 5-0 och sedan bevakar vi det mest i tredje perioden och gör 8-0. Sedan slappnar vi av lite i slutet och de får reducera ett par gånger. Lite onödigt men det bjuder vi på denna gång. Nu slutade vi tvåa och får hemmaplansfördel i första kvalrundan, kommenterade Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper efter matchen.

Annons

Annons

Åstorp/Kvidinge startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Jonathan Rosengren tidigt i perioden.

Åstorp/Kvidinge var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 0-5 och ställningen efter två perioder var 0-7.

I tredje perioden var det i stället Hovshaga som hade greppet. Laget vann perioden med 3-1 men Åstorp/Kvidinge kunde hålla undan och vinna matchen med 8-3.

Noterbart är att Åstorp/Kvidinges Fabian Hansson stod för två mål och två assist och Jonathan Rosengren gjorde två mål och ett assist.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Hovshaga med 36–26 och Åstorp/Kvidinge med 37–29 i målskillnad.

Serien är nu färdigspelad. Hovshaga slutar på tredje plats, och Åstorp/Kvidinge på andra plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan