Annons

Annons

Annons

Fotboll: BoIS

BoIS första utlandsläger på nio år: ”Kan spetsa till det”

En back stannar hemma och en mittfältare missar premiären. Nu är BoIS på väg till Marbella.

Text

Erik Hedenquist, Emil Lindman, Melker Widell och Johan Rapp i väntan på att flyget ska lyfta till varmare breddgrader.

Bild: Eric Persson

Annons

Måndag morgon klockan 07.55. Då lyfter Landskrona BoIS-truppen från Kastrup till Malagas flygplats. I Marbella väntar en veckolång vistelse. HD hårdbevakar på plats och sänder torsdagens match mot norska andraligalaget Kristiansund.

Senast BoIS var på läger utomlands var i turkiska Antalya 2014. Då som nu är målvakten Amr Kaddoura, mittbacken Philip Andersson, wingbacken Alexander Tkacz och tränaren Billy Magnusson med.

– Det var träning och teambuilding, minns den sistnämnde.

– Jag var i en annan roll, det som hette sportchef ungdom elit, och fungerade som allt i allo. Jag hjälpte Jörgen [Pettersson] och Rossi [Eterovic] som var huvudtränare och assisterande.

Lagkaptenen Philip Andersson och målvakten Svante Hildeman på Kastrups flygplats.

Bild: Eric Persson

Annons

Annons

24 spelare har fått en biljett till södra Spanien. Backen William Ondrejka ska husera med U19-laget hemma i kylan.

– Det är ett beslut jag har tagit, säger sportchefen Erik Edman. Det är baserat på sportsliga prioriteringar. I dagsläget har vi sex mittbackar som ligger lite före William.

– U19-laget står också inför en seriestart. Där är han en nyckelspelare. Det finns fler spelare där som också hade kunnat vara aktuella att åka med.

17-åringen – som gjorde två assister mot Olympic i onsdags – ska inte vara på väg bort från BoIS, enligt Erik Edman.

– Vi vill så klart ha kvar William och har inte fått indikationer på något annat. Han är jätteviktig för vår verksamhet och har gjort det bra i matcherna han har fått spela nu.

Emil Lindman är inte att räkna med inför superettanpremiären borta mot Sundsvall. För nästan exakt ett år sedan var 20-åringen på plats i just Marbella med Malmö FF.

Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

BoIS ska träna under måndagskvällen. Innan matchen väntar även dubbelpass tisdag och onsdag samt sedvanlig aktivering på torsdag förmiddag. 23 spelare lär vara i träning när lägret startar, även forwarden Ousmane Diawara som har ljumskproblem.

Knäskadade mittfältaren Emil Lindman kommer missa superettanpremiären den 1 april.

– Han får gärna överraska, men han är inte friskförklarad. För att inte gå på för tidigt ska han göra en ny röntgen för att se om det ser hundra ut, säger Billy Magnusson.

– Jag vill inte döda några förhoppningar för honom, men varken han eller jag är inställda på att han är aktuell så tidigt. Sen ska man ha respekt för att han tränade två-tre pass innan det hände. Förutom att bli frisk ska han upp med det fysiska och lite det tekniska också.

Annons

Annons

Målvaktstränaren Thomas Kozma är på tränarutbildning och ansluter sent på torsdag kväll. ”Vi hade gärna haft med Kozma från dag ett, men målvakterna är självgående och har fått ett upplägg. Och som vi spelar passar det bra att ta med dem i övningar där de jobbar med sina fötter”, säger Billy Magnusson.

Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Såväl storklubbar på världsscenen som svenska lag vallfärdar till Marbella. BoIS gör det med blott drygt två veckor kvar till seriestarten. De vill undvika att byta underlag och hoppas kunna träna på gräs direkt efter hemkomsten.

– I sånt fall har vi med oss två hela gräsveckor. Vi har konstgräs mot Sundsvall, det blir väl någon konstgrästräning där, men efter det har vi fem raka gräsmatcher, säger Billy Magnusson.

– På lägret ska vi jobba igenom samma sak som tidigare, men vi kan spetsa till det lite extra när vi är på gräs och har fler träningar. Vi kan jobba med både högintensiva och lågintensiva pass. Temperaturen tillåter fler lågintensiva möjligheter.

Billy Magnusson.

Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Fakta

Rumsindelningen – så bor BoIS-spelarna

Philip Andersson och Erik Hedenquist.

Svante Hildeman och Jacob Perelman.

David Edvardsson och Johan Rapp.

Melker Widell och Edvin Dahlqvist.

Ousmane Diawara och Robin Dzabic.

Lukas Sunesson och Vincent Sundberg.

Sam Hegdal och Max Nilsson.

Amr Kaddoura och Adam Egnell.

Alexander Tkacz och Kofi Asare.

Emil Lindman och Melker Jonsson.

Jesper Strid och Camil Jebara.

Hampus Pauli och Alec Brandt Erlandsson.

Tränarna Billy Magnusson och Max Mölder, analytikern Amir Jakirlic, fystränaren och fysioterapeuten Sebastian Ceder, sportchefen Erik Edman, klubbchefen Michel Ekberg och team leadern Jonny Karlsson finns också med på flyget till Spanien.

Annons

Annons

Läs mer:

HD bevakar BoIS i Marbella – och direktsänder träningsmatch

BoIS-mittfältaren pratar med U21-landslaget och MFF: ”Följer mig”

Återkomsten skärper konkurrensen i BoIS

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan