Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Sverige hjälper inte sina medborgare som grannländerna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag vill uppmana regeringen att sänka momsen eller att ta bort den helt på livsmedel, slopa skatten på el och halvera momsen på bränslet. Det skriver John Karlsson.

Bild: Fredrik Sandberg /TT

Annons

Jag förstår mig inte på den svenska regeringens handlande. Våra makthavare gör inte som våra grannländers gör för att hjälpa sina medborgare.

Om vi tittar på de olika länderna inom EU så ser man hur de stöttar sina medborgare på olika sätt, exempelvis genom att sänka eller att ta bort momsen på livsmedel, sänka elpriser och bränslepriser. Här i Sverige gör regeringen tvärtemot, man höjer exempelvis skatten på el.

Annons

Annons

Landet kommer att få uppleva att många barnfamiljer får det väldigt svårt och en del troligen förlora sina hem. Detta för att vår regering inte vill hjälpa till.

Många pensionärer kommer i kläm på grund av de låga pensionerna. Den ökning som pensionärerna har fått är redan uppäten på grund av den höga inflationen vi har i landet.

Jag vill uppmana regeringen att sänka momsen eller att ta bort den helt på livsmedel, slopa skatten på el och halvera momsen på bränslet. Jag kan även tänka mig ett prisstopp på framför allt på livsmedel. Det går om bara den politiska viljan finns, annars är risken att Sverige blir ett u-land. Det vore inte trevligt.

John Karlsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan