Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Kontaktsökarna smyger sig på

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommentar till insändaren med rubriken: ”På gym flockas nu stönare, lortgrisar och tjattrare för att infria nyårslöften” av Siw Thorén. HD, Min Mening 6/2.

En grupp är de som konsekvent underlåter att ställa tillbaka vikter, hantlar med mera efter genomförd övning. Det är för övrigt i stort sett samma kategori som inte torkar upp efter sig på bänkar och träningsredskap. Det skriver Bengt Göransson.

Bild: Hussein E-lalawi

Annons

Under cirka 40 års träning på olika gym i Helsingborg har jag gjort ungefär samma iakttagelser av personer med irriterande beteende, som insändarskribenten beskriver.

Annons

En grupp som dock inte nämndes i texten är de som konsekvent underlåter att ställa tillbaka vikter, hantlar med mera efter genomförd övning. Det är för övrigt i stort sett samma kategori som inte torkar rent efter sig på bänkar och träningsredskap.

En annan störande grupp är ”kontaktsökarna” som smyger sig på en för att föra fram tröttande synpunkter och diskussionsämnen av de mest skilda slag. Dessa pratar ofta betydligt mer än de ägnar sig åt styrke-övningar.

När jag började utöva fysisk träning på ett av Helsingborgs första gym, på Karlsgatan, fanns inga mobiltelefoner så tränande personer som lever i symbios med sina telefoner är ett sentida fenomen.

Vidare tänker jag att de här icke önskvärda beteendena finns i en massa andra mänskliga verksamheter. Brist på hänsyn och respekt gentemot andra människor, finns lite var stans där vi människor möts.

Jämför bara situationen på arbetsplatser, flerfamiljhus, köpcentra, tåg och bussar, eller trafiksituationen på våra vägar. Överallt möter vi dessa omdömeslösa individer som främst styrs av egoistiska motiv.

Ett nedslående exempel är våra återvinningsrum där en del bara uppenbarar sig för att göra sig av med sin ”skit” och inte bryr sig om var skräpet hamnar.

På så sätt kan man påstå att nämnda beteenden på gymmet bara är en spegling av samhället och de individer som befolkar det.

Bengt Göransson

Helsingborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan