Annons

Annons

Annons

Los Suecos

Podd: Så gick Boxaren från småbrottsling i Malmö till efterlyst av Interpol

Han klättrade snabbt från småbrottsling i Malmö till tung spelare i de internationella knarknätverken.

Tre av hans vänner dog i Sveriges värsta gangsterdåd någonsin – trippelmordet på Drottninggatan. Mannen med öknamnet Boxaren klarade sig med en kula i benet.

Det här är andra delen av ”HD Dok” om Los Suecos.

Text

Artikeln har ompublicerats, den publicerades första gången 27 februari.

Inbäddat innehåll

”HD Dok” är dokumentärpodden med Skånes starkaste berättelser. Premiärserien handlar om Los Suecos – killarna från Malmö som blev kontraktsmördare i Spanien. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar. Följ ”HD Dok” i din poddspelare så missar du inte nya avsnitt.

Det började med småbrott hemma i Malmö för misstänkta mördargänget Los Suecos ledare, Boxaren.

Annons

– Problemen uppstår i grundskolan. Polisen kommer i kontakt med honom 2012 efter ett slagsmål på skolan han går på, Möllevångsskolan, säger Patrik Andersson vid polisens kriminalunderrättelsetjänst.

Annons

Boxaren på väg ut från lägenheten där han gömde sig under tiden på flykt.

Bild: Polisen Dubai

Efter slagsmålet följde inbrott och stöld – de första stegen på en kriminell karriär som ledde fram till en internationell efterlysning som yrkesmördare.

Redan i grundskolan kallades Boxaren ”iskall”. Hans rektor berättar att pojken aldrig erkände ett fel.

– Sedan fortsätter “resan” med rån, försök till rån, LVU-placering, narkotikabrott och så rullar det på, säger Patrik Andersson

I Malmös gangsterkrig blev Boxaren skadad i Sveriges värsta gangsterskjutning någonsin – Trippelmordet på Drottninggatan 2018, där tre av hans vänner dog.

Trippelmordet på Drottninggatan i juni 2018. Boxaren blev skadskjuten, tre av hans vänner dog.

Bild: Bengt Arvidson

Åklagare Jeanette Sprimont leder förundersökningen om trippelmordet.

– Jag har sett bilder och andra saker från det här tillfället och även för en person som jag, som har jobbat väldigt länge är det väldigt obehagligt att sånt här händer i verkligheten och inte är på film. Det är otroligt hänsynslöst, säger hon.

Annons

Annons

Vid det laget hade Boxaren redan varit misstänkt för flera mord i Sverige, men släppts i brist på bevis. När han blev skadskjuten vid trippelmordet var han redan misstänkt för mord i Spanien.

Spanska specialpolisen Udycos gruppchef Marcos säger så här om Boxaren:

– Han var besatt av tanken på att inte dö som en nobody.

Hör hur Boxaren gick från småbrottsling på Möllan till att bli efterlyst av Interpol. Lyssna på ”HD Dok” och den andra delen av tre i serien om Los Suecos.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan