Annons

Annons

Annons

opinionLasarettet i Helsingborg

Aktuella frågor
”Jag lovar att Helsingborgs lasarett är ett köfritt sjukhus senast 2024.”

Undrar om “köfritt sjukhus 2024” finns på Socialdemokraternas plakat i Helsingborg idag, skriver Anders Lundström (KD).

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Den borgerliga treklövern, KD, M och L, som nu styr Region Skåne, är i full gång med att leverera ett köfritt sjukhus till helsingborgarna – utan att höja skatten, skriver 
Anders Lundström.

Bild: Emil Langvad

Annons

På första maj tar socialdemokrater över hela landet till gatorna för att demonstrera för en bättre välfärd. Denna gång i ett Sverige där Socialdemokraterna inte längre styr.

Tack vare Kristdemokraterna i Region Skåne och en kristdemokratisk sjukvårdsminister finns det nu en nationell reformagenda för att stärka sjukvården i Skåne och resten av landet. Något som tidigare lyst med sin frånvaro.

Annons

När Kristdemokraterna med dåvarande alliansen – Moderaterna, Liberalerna och Centerpartiet – tog över Region Skåne 2019, fick bara 41 procent vård inom 90 dagar på Helsingborgs lasarett.

Annons

Nu kan jag, trots en pandemi och andra utmaningar, lova att Helsingborgs lasarett kommer att vara ett köfritt sjukhus senast 2024.

För att komma tillbaka till vårdgarantins maximala väntetid på 90 dagar har sjukhusledningen en plan för att förpassa vårdköerna till något som endast finns som ett minne från tiden när Socialdemokraterna styrde.

Ingen ska behöva vänta olagligt länge på att få vård. På två år har antalet väntande i över 365 dagar minskat från över 500 personer till färre än 50.

Personalen på Helsingborgs lasarett gör fantastiska insatser. Men det är politiker som måste ge de anställda förutsättningarna för att fortsätta korta köerna.

Kristdemokraterna kan, vill och gör skillnad för människor i nordvästra Skåne. I med- och motvind är vi en röst för samhällets äldre och sjuka – inte bara på första maj utan under årets alla dagar.

Undrar om “köfritt sjukhus 2024” finns på Socialdemokraternas plakat i Helsingborg idag. Det är lätt att stava till, men betydligt svårare att leverera.

Den borgerliga treklövern, Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna, som nu styr Region Skåne, är i full gång med att leverera ett köfritt sjukhus till helsingborgarna. Och det utan att höja skatten.

Annons

SKRIBENTEN

Annons

Anders Lundström (KD), regionråd och ordförande för Helsingborgs lasarett

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan