Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Nu är jag inte längre rädd för akuten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter denna erfarenhet önskar jag ju inte att komma dit igen men om så blir fallet vet jag att jag kommer att bli mottagen på ett 100-procentigt fint sätt av akuten i Helsingborg. Det skriver Per Thurban.

Bild: Anders Malmberg

Annons

Efter en provtagning blev jag uppringd av min husläkare. Han sade att jag var tvungen att köra med en gång till akuten i Helsingborg.

Det kändes som mitt liv skulle upphöra, efter all skit man läst om den verksamheten. Timmar i väntan, dålig mat, ligga i korridorer, kommer att bli hemskickad efter att de tagit blodtrycket och fått en magnecyl etcetera.

Annons

Men 15 minuter efter anmälan låg jag inne på en brits i korridoren vid mottaget med nålar i armen och tömd på blod som skulle iväg till olika analyser.

Annons

Jag förstår nu vilka det är som skriver negativa insändare i tidningarna. Det är ju definitivt inte personalen det är fel på, de gör ett fantastiskt fint arbete under ständig press från otacksamma människor. Efter ett par timmar blev jag flyttad till ett personligare ställe men hela tiden uppvaktad av personal som frågade om det var bra med mig.

Jag finner det helt obegripligt att man kan klaga på maten. Frukost vad man önskar, lunch, middag – allt mycket bra tillagat och kvällsmacka. Helt otroligt att man inte kan bli mätt för dagen på det.

Elva dagar på intensiven där jag blev placerad på olika ställen – åtta dygn med fruktansvärda smärtor innan felet hittades på mig. Blev flyttad flera gånger men på varje ställe blev jag mycket väl mottagen med personal som hela tiden frågade om det var bra.

De sista dygnen var jag på Mava.

Ett stort tack till alla er för ett mycket fint omhändertagande. All personal, doktorer för grundliga undersökningar, samt ett stort tack för att ni var mycket måna om att göra en grundlig undersökning.

En stor trygghet var att samtliga doktorer sade: ”Vi skickar inte hem dig innan vi vet vad felet är på dig.”

Efter denna erfarenhet önskar jag ju inte att komma dit igen men om så blir fallet vet jag att jag kommer att bli mottagen på ett 100-procentigt fint sätt av akuten i Helsingborg.

Ett stort tack!

Per Thurban

Åstorp

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan