Annons

Annons

Annons

Alpint

Hector kan göra comeback i super-G efter tio år

Storslalom förblir den prioriterade disciplinen för OS-guldmedaljören Sara Hector.

Men hon utesluter inte en comeback i super-G.

– Går det bra kanske jag kör någon tävling. Man vet ju aldrig, säger 30-åringen till DN.

Sara Hector. Arkivbild.

Annons

Det är tio år sedan Hector senast ställde sig vid startgrinden i ett super-G i den alpina världscupen. Under säsongen som kommer lägger hon in fartträning på programmet och utesluter inte en återkomst i den grenen.

Ett grepp som tas för att förhoppningsvis göra henne till en ännu bättre storslalomåkare.

– Det är en tanke som har slagit mig under många år, att jag borde göra det. Men sen har det inte blivit av och jag har också känt att slalomen har gått så bra.

Annons

Annons

– Men det är mitt mål att träna super-G och få upp en bra nivå i det. Går det bra kanske jag kör någon tävling. Man vet ju aldrig, säger Sara Hector till DN.

Hanna Aronsson Elfman. Arkivbild

Hector är inte ensam om att snegla mot super-G. Talangen Hanna Aronsson Elfman har tidigare sagt att hon gillar fartgrenarna och på sikt vill försöka kombinera slalom och storslalom med både super-G och störtlopp.

– Jag tycker att fartgrenarna är väldigt roliga och ger mycket till storslalomen. Jag åkte ändå en del fart när jag var yngre och i början när jag var med i landslaget, planen är väl att det ska bli mer framöver. Så i framtiden kan det kanske bli lite mer alla discipliner, säger hon till DN.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan