Annons

Annons

Annons

Ishockey: VM

Liljegren klar för VM – plats öppen för Nylander

Torontobacken Timothy Liljegren är klar för VM-spel med Tre Kronor.

Och fortfarande hålls en plats öppen – vikt för anfallsstjärnan William Nylander.

Text

Timothy Liljegren, till vänster, är klar för VM-spel med Tre Kronor. Är William Nylander, till vänster, näste man på tur? Arkivbild.

Annons

Liljegren är redan på väg över Atlanten och väntas ansluta till den svenska hockeytruppen i Tammerfors i eftermiddag.

Han är därmed tillgänglig för spel mot nykomlingen Ungern på torsdagseftermiddagen.

– Vi får se hur han mår efter resan och så får vi ta ett beslut i morgon om han är redo för spel då eller om vi siktar på matchen på lördag (mot Frankrike), säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Annons

Nöjd Hallam

Han är nöjd med att få in 24-årige Liljegren som har Kristianstad som moderklubb och som SHL-debuterade för Rögle innan han 2017 flyttade till Toronto.

Annons

– Han är en väldigt bra tvåvägsback. Timothy har alltid varit skicklig med pucken, men jag tycker för varje säsong som har gått så har han utvecklat sitt försvarsspel, säger Hallam.

Liljegren spelade ofta tillsammans med Rasmus Sandin i Toronto innan Sandin trejdades till Washington i februari och Hallam säger att det är tänkbart att de två bildar backpar i Tre Kronor.

Timothy Liljegren fyller därmed den ena av två kvarvarande utespelarplatser. Truppen består nu av sju backar och 14 forwards.

Vikt för Nylander

Den kvarvarande platsen är vikt för en annan Torontospelare, anfallsstjärnan William Nylander. Redan i måndags rapporterade kanadensiska medier från Torontos avslutande mediedag efter Stanley Cup-uttåget att han var intresserad att komma. Aftonbladet skrev i tisdags att bara detaljer återstår att lösa.

Men det slutgiltiga beskedet dröjer och den nya landslagsledningen har infört en policy att inte kommentera läget innan det är officiellt klart.

– Ni får ge er till tåls, men det är en fantastisk hockeyspelare, det vet vi alla om, säger Josef Boumedienne, assisterande general manager i Tre Kronor och ansvarig för NHL-kontakterna.

Timrås Jakob Johansson skrivs också in i VM-truppen som den tredje målvakten och därmed är målvaktssidan fulltalig.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan