Annons

Annons

Annons

Cannesfestivalen

Östlund om Depp-bråket: "Vi har ett rättssystem"

Ruben Östlund vill inte ta ställning i bråket om Johnny Depp på filmfestivalen i Cannes.

– Det är inte en fråga som Cannesfestivalen ska avgöra, säger han.

Ruben Östlund med Brie Larson, som fick frågor om Johnny Depps film på presskonferensen inför festivalen.

Annons

Metoodebatten ger svallvågor i Cannes sedan Johnny Depps närvaro på filmfestivalen blivit ifrågasatt av aktivister och journalister. Den svenske regissören Ruben Östlund, som är ordförande för juryn i år, har hamnat i stormens öga sedan filmen "Jeanne du Barry" visats på festivalen.

Men Ruben Östlund kommenterar ogärna den uppkomna situationen.

– Jag går inte in och diskuterar det så mycket, om hur Cannes förhåller sig till det. Det får vara deras grej. Vi bedömer alla tävlingsfilmer på lika grunder, säger han till TT.

I den franska regissören Maïwenns nya film "Jeanne du Barry" spelar Johnny Depp den franske 1700-talskungen Ludvig XV, som har en relation med en prostituerad. Filmen, som visas utom tävlan, ses som en comeback för den amerikanska filmstjärnan efter flera år av negativa rubriker om sitt förhållande med ex-frun Amber Heard och två uppmärksammade förtalsrättegångar, där parets explosiva samliv blev exponerat.

Annons

Annons

Bojkottad

Johnny Depp berättade på en presskonferens i Cannes under onsdagen att han betraktar sig som bojkottad av Hollywood.

Ruben Östlund vill inte ta ställning till om Johnny Depp ska få vara med i Cannes eller om han borde stoppas av metooskäl. Men säger:

– Personligen tycker jag att vi har ett rättssystem. Det har varit många bra saker med mediedebatten och stormarna som har varit de senaste åren, men jag tycker också att rättssystemet måste kunna avgöra det. Det ska inte Cannesfestivalen avgöra.

TT: Har kontroversen stört ert juryarbete?

– Jag har inte fått så mycket frågor. Det är mer amerikanerna som får de frågorna.

När festivaljuryn mötte pressen i tisdags blev den amerikanska skådespelerskan Brie Larson märkbart irriterad när hon fick frågan om hon tänkte se Johnny Depps film i Cannes.

– Frågar du mig det. Jag förstår inte... Varför frågar du mig, undrade hon och lade till:

– Jag vet inte hur jag känner inför det.

Johnny Depp, en omstridd gäst på filmfestivalen i Cannes.

Förtalsrättegång

Aktivister har kritiserat Cannesfestivalen för att visa filmen "Jeanne du Barry" eftersom Johnny Depp anklagats för att ha misshandlat sin dåvarande fru Amber Heard.

Annons

Depp förlorade först en förtalsrättegång mot den brittiska tidningen The Sun, men vann senare en motsvarande rättegång i USA mot Amber Heard i fjol.

Johnny Depp fick frågan på presskonferensen vad han tycker om kontroversen.

– Det en mycket märklig och konstig tid när alla måste ha samma åsikt. Lycka till om du vill leva livet på det sättet. Jag kommer att vara på andra sidan.

Filmfestivalen i Cannes pågår till den 27 maj.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan