Annons

Annons

Annons

Skåne

Man död efter frontalkrock vid Kristianstad

En man i 55-årsåldern har dött efter att en husbil och en personbil krockat på väg 21 vid Önnestad, utanför Kristianstad. Två andra personer vårdas för livshotande skador och en pojke har allvarliga skador.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Olyckan skedde vid 12-tiden en knapp mil väster om Kristianstad, då en personbil och en husbil frontalkrockade. Det aktuella vägavsnittet är en så kallad 2+1-väg. Exakt hur olyckan gick till ska utredas.

– Vi har säkerligen en bild av vad som skett, det finns vittnen till olyckan och de involverade som suttit i bilarna ska så långt som det är möjligt förhöras också, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Annons

Annons

Totalt sex personer färdades i fordonen, enligt polisen – fyra vuxna och två barn.

Polisen meddelade vid 16-tiden att en man i 55-årsåldern dött i olyckan. Han färdades i personbilen ihop med föraren, en man i 30-årsåldern, som fick lindriga skador. Föraren misstänks i nuläget för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Varför han misstänks för detta vill polisen inte gå in på i detalj.

– Det vore att säga hur det gått till. Vi misstänker att de här rubriceringarna kommer i fråga, vi har valt dem för att utreda olyckan, säger Rickard Lundqvist.

En man och en kvinna, i 65- respektive 75-årsåldern, har livshotande skador enligt Region Skånes presstjänst. En pojke i 6-10-årsåldern har allvarliga skador.

Även en tonåring färdades i ett av fordonen. Skadeläget för honom är okänt, men han vårdas enligt polisen på sjukhus.

Trafiken leddes om förbi olycksplatsen under eftermiddagen, men ska, enligt Trafikverket, ha släppts på igen efter klockan 17.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan