Annons

Annons

Annons

Fotboll: Allsvenskan

HBK vann efter talangens första mål

Mittenmötet mellan Mjällby och Halmstad var på väg mot ett mållöst resultat.

Då slog HBK:s mittfältstalang Kazper Karlsson till med sitt allra första allsvenska mål.

– Det var kul, första målet i A-laget, säger Karlsson till Discovery+.

Halmstads Kazper Karlsson (till höger) firas av Amir Al-Ammari för sitt första allsvenska mål.

Annons

Den 18-årige U19-landslagsspelaren hade bara att lyfta upp högerfoten och styra in Marcus Olssons inlägg med en volleybredsida. Detta efter 74 minuters mållöst och chansfattigt spel på Strandvallen i Blekinge.

– Det var ett bra inlägg från Olsson, jag ser en yta och går. Det var en felträff och bollen går upp i krysset, jag tänkte bara att träffar jag bollen så går den i mål, säger Kazper Karlsson.

Annons

Annons

Sju minuter in på tilläggstiden fick Halmstad straff sedan Mohammed Naeem fällts av Mjällbymålvakten Noel Törnqvist.

Viktor Granath, som byttes in i stället för Kazper Karlsson, satte straffen.

I och med 2–0-segern gick den allsvenska nykomlingen upp på sjunde plats i tabellen efter att ha tagit tredje segern på fyra matcher. Segern var också andra raka på bortaplan – av ett lag som annars haft svårt att ta poäng borta. I förra omgången besegrades Sirius.

– Vi har vunnit mot de stora lagen innan, men haft problem med de små. Det är viktigt att ta poäng mot dem vi ska kampas med. Och nu ligger vi bra till, säger Karlsson.

För Mjällby var det andra raka förlusten. Mjällby är på nionde plats efter tio spelade matcher – och man har bara gjort åtta mål i vår.

– Det var för jävla dåligt. Vi har mycket bollinnehav men sliter fruktansvärt med att skapa målchanser. Det hände inte jättemycket, men plötsligt sover vi på ett inlägg och då blir det mål, säger Mjällbys Tom Pettersson till Discovery+.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan