Annons

Annons

Annons

Los Suecos

Podd: Så föll rättegången mot Los Suecos samman – fem år för två mord

Bevisbygget mot Malmökillarna i gänget Los Suecos föll samman som ett korthus. Ändå erkänner de brotten – och släpps fria efter rekordkorta straff. Utom en, ledaren, som fick se fängelsedörrarna slå igen framför näsan, mindre än en timme från friheten.

Det här är fjärde delen av ”HD Dok” om Los Suecos.

Inbäddat innehåll

”HD Dok” är dokumentärpodden med Skånes starkaste berättelser. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar – som Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts. Följ ”HD Dok” i din poddspelare så missar du inte nya avsnitt.

Annons

Annons

Malmökillarna skapade snabbt ett blodigt rykte på den spanska solkusten och fick namnet Los Suecos – svenskarna. De har kallats den våldsammaste grupp yrkesmördare som någonsin drabbat Costa del sol.

När killarna från Malmö ställdes inför rätta i Spanien hotades de av fängelsestraff på upp emot femtio år.

Men rättegången rasade samman och istället ingick de en halsbrytande uppgörelse i den spanska domstolen.

– Vi var tvungna att ta det här alltså. Hellre sitta ett år till än att riskera att få femtio år, säger en av männen till HD Dok på väg ut från rättssalen.

Han döms för två mord med skjutvapen, men kommer att släppas inom drygt ett år.

Malagapolisens inspektör Marcos, som ledde utredningen mot Los Suecos, är inte glad.

– Domen har lämnat en bitter eftersmak. Vi är nöjda med att en dom har fallit, men det är inte den dom vi hoppats på, säger han.

Gruppens ledare, 25-åringen som kallats Boxaren, var en dryg timme från att släppas efter uppgörelsen i Spanien.

Då slog den svenska polisens fälla igen.

– Min uppfattning är att om 25-åringen skulle försättas på fri fot så finns det en påtaglig risk för att han skulle hålla sig undan. Alltså helt enkelt försvinna, säger åklagare Lisa Åberg.

Hör historien om rättegången mot Los Suecos och hur den svenska polisens fälla slog igen. Lyssna på ”HD Dok” och den fjärde delen i serien om Los Suecos.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan