Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Zelenskyj: Inga ursäkter för skyddsrumsbrister

Det finns inga ursäkter för att Kievs skyddsrum är för få, stängda eller inte åtkomliga. Det säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj efter att människor dött i huvudstaden när ett skyddsrum var låst under en rysk attack.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har beordrat att alla skyddsrum i Ukraina ska inspekteras. Arkivbild.

Annons

Volodymyr Zelenskyj inledde sitt dagliga tal på fredagen med att berätta att han haft ett möte med överbefälhavarens personal och då diskuterat huvudstaden Kievs skyddsrumsbrister, vilket han kallar för en akut säkerhetsfråga.

Annons

Under en rysk attack mot Kiev natten mot torsdagen omkom flera personer. Enligt uppgift träffades de av delar från nedskjutna robotar då det skyddsrum de sökt sig till visade sig vara låst. Enligt Kievs borgmästare Vitalij Klytjko har en polisutredning inletts om händelsen.

Annons

President Zelenskyj har nu gett order om att alla skyddsrum i Kiev och även i övriga landet ska inspekteras.

Han säger att, trots det som inträffade på torsdagen, så fortsätter det att komma rapporter från Kievbor om brister när det gäller skyddsrum. Det handlar om låsta skyddsrum, skyddsrum vars ingångar inte är tillgängliga och på vissa håll i staden om att det inte finns några skyddsrum alls.

– Det finns inga ursäkter för stadens vårdslöshet, säger Volodymyr Zelenskyj.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan