Annons

Annons

Annons

Klippan

Försvunnen kvinna från Tyringe kan ha setts i Klippan

En äldre kvinna är försvunnen efter en cykeltur i Hässleholms kommun på lördagen. På söndagen kan hon ha setts till i Klippan – två och en halv mil västerut. Kvinnan har en demenssjukdom och polisen söker efter henne.

Bland annat frivilligorganisationen Missing People hjälper till att söka efter den försvunna 75-åringen.

Bild: Hussein El-alawi

Annons

Vid 13 på lördagen gav sig en 75-årig kvinna ut på en cykeltur i Tyringe – och kom inte tillbaka. Polisen har under helgen sökt efter henne tillsammans med hemvärnet och Missing people, framför allt i Tyringe med omnejd.

På söndagskvällen gick polisen ut med att kvinnan kan ha setts till i Klippan, två och en halv mil väster om Tyringe, under dagen.

Annons

– Det är svårt att säga hur tillförlitlig uppgiften är, men vi har inte kunnat utesluta att det skulle kunna vara hon. Och med tanke på att hon uppges vara i god fysisk form och kunna cykla långt är det inte omöjligt att hon har tagit sig till Klippan, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Annons

Polisen fortsätter dock att söka intensivt i Tyringe med omnejd, eftersom det var därifrån hon gav sig av. Kvinnan har också kopplingar till Norra Rörum i Höörs kommun.

– Vi skulle kunna gå ut och eftersöka henne i hela Skåne egentligen, men då finns risken att vi får in en massa observationer som inte gäller den här kvinnan, säger Rickard Lundqvist.

Hemvärnet och Missing people har hjälpt till i insatsen. Sökandet har skett till fots, på motorcykel, med hundpatruller och från luften.

– Vi har en helikopter försedd med värmekamera som åtminstone när det är lite mindre folk ute kan få syn på sådant som avviker i terrängen.

Kvinnan är omkring 165 centimeter lång och har vitt hår i kort frisyr. Hon tros ha haft på sig en ljus tröja och svarta byxor när hon lämnade hemmet. Hon åkte hemifrån på en ljus Monarkcykel, men det är möjligt att hon inte längre färdas på cykel.

Den som ser eller har sett kvinnan uppmanas att ringa 112 och begära att kopplas till polisens ledningscentral.

– Vi är beroende av relativt färska observationer – annars blir det lite som att söka efter en nål i en höstack, säger Rickard Lundqvist.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan