Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Prislappen på 20 miljoner kan vi inte blunda för i kristider

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är viktigt att vi inte låter extravaganta projekt som detta få företräde över de verkliga behoven i vårt samhälle. Det skriver Mats Larm.

Bild: Anders Malmberg

Annons

Jag kan inte hjälpa att känna en viss frustration när jag ser hur Helsingborgs stad har bekostat ett cykelgarage för otroliga 20 miljoner kronor.

I en tid då kommuner runt om i landet kämpar med begränsade resurser och akuta behov, verkar detta vara en oansvarig och onödig användning av skattebetalarnas pengar.

Det är därför jag anser att Helsingborgs stad borde skämmas över detta beslut.

Annons

Annons

För det första är det viktigt att betona att jag inte ifrågasätter vikten av att främja cykling och hållbara transportsätt. Tvärtom, jag är starkt för att skapa förutsättningar för ökad cykelnärvaro i våra städer. Men när vi står inför utmaningar som underfinansierade skolor, bristfällig äldreomsorg och otillräcklig infrastruktur, måste vi prioritera våra investeringar på ett ansvarsfullt sätt.

Med en prislapp på 20 miljoner kronor kan vi inte blunda för det faktum att detta cykelgarage är en extravagant och onödig lyx. Det är svårt att försvara ett sådant projekt när det finns viktigare områden som skulle kunna dra nytta av dessa medel. Pengarna skulle kunna användas för att förbättra utbildningssystemet, renovera bostäder för behövande familjer eller stärka sociala tjänster för dem som behöver det mest.

Dessutom är det viktigt att stadsplaneringen är genomtänkt och välgrundad. Innan man spenderar enorma summor på ett projekt som detta, borde en noggrann utvärdering av behov och efterfrågan ha genomförts. Vad var de verkliga motiven bakom byggandet av detta cykelgarage? Finns det en överhängande efterfrågan på cykelparkering i området? Skulle det inte vara mer effektivt att investera i cykelvägar eller andra infrastrukturprojekt som gynnar fler invånare?

Annons

Som skattebetalare och medborgare i Helsingborg är det viktigt för oss att våra valda företrädare agerar med omsorg och ansvar gentemot våra pengar. Det är viktigt att vi inte låter extravaganta projekt som detta få företräde över de verkliga behoven i vårt samhälle.

Annons

Slutligen vill jag uppmana Helsingborgs stad att ompröva sina prioriteringar och vara mer ansvarsfulla när det gäller att fördela resurserna. Låt oss fokusera på att lösa verkliga problem och skapa en stad som är hållbar, jämlik och välkomnande för alla invånare.

Mats Larm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan