Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Det är inte här nya cykelbanor behövs

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Helsingborgs kommun har byggt ut Fågelsångsgatan, Norra Storgatan och färdigställer just nu Drottninggatan till fördel för våra cyklister. Kommunen ska nu också börja bygga om Södra Storgatan för våra cyklister, till vilken nytta, när det knappt är några cyklister på dessa gator? Det skriver Mats Svensson.

Bild: Emil Langvad

Annons

Med anledning av nybyggnationen av Södra Storgatan måste jag ifrågasätta detta slöseri med kommunens pengar.

Helsingborgs kommun har byggt ut Fågelsångsgatan, Norra Storgatan och färdigställer just nu Drottninggatan till fördel för våra cyklister, kommunen ska nu också börja bygga om Södra Storgatan för våra cyklister, till vilken nytta, när det knappt är några cyklister på dessa gator. Vi kan se på några exempel på hur cyklister tar sig till centrum.

Annons

Annons

Vi kan börja med de som kommer från Laröd dessa cyklister cyklar Strandvägen via Gröningen, Karl Johansgatan, gång/cykelväg mellan Drottninggatan och Stadsteatern för att komma till Hälsovägen för att sedan fortsätta sin väg söderut på Drottninggatan.

Cyklister som kommer från exempelvis Maria Park cyklar Romares Väg, Rådmansgatan, Pålsjögatan för att via Hälsovägen ta sig ner till centrum, så vilka stannar vid Hälsovägen 11 för att köra över densamma och in på Fågelsångsgatan.

Det innebär att i denna del av Helsingborg har kommunen grävt ner en massa onödiga miljoner då det redan finns väl fungerande cykelbanor.

Min känsla är att kommunen använder cykelbanor som en ursäkt för att minska och göra det besvärligt för oss biltrafikanter i city.

Sedan kan jag till slut konstatera att Helsingborg fortfarande är en segregerad stad, för var är alla cykelbanor runt Wilson Parkområdet, Eneborg, med flera.

Bäste herr Grönvall, trafikchef i Helsingborg, här kommer förslag där ni istället för Drottninggatan, Fågelsången, Norra och Södra Storgatan kunde byggt nya cykelbanor och där cykelbanor verkligen behövs för att cykla ner till stan: Örebrogatan, Tranemansgatan, Gasverksgatan, Furutorpbacken, Fältabacken och förvisso även Dag Hammarskjölds väg är några av de gator som helt saknar cykelbanor, så istället för att gräva ner en massa onödiga miljoner på norr kanske herr Grönvall skulle lyft blicken även mot de södra stadsdelarna ovanför backarna.

Mats Svensson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan