Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Fast HH-förbindelse blir förödande för företagare

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När båtarna försvinner kommer många som idag besöker Helsingborg välja andra städer, en stor del av Helsingborgs charm och dragningskraft är båtarna, detta gäller även företag som lägger konferenser i staden då turandet blir en aktivitet att göra med de anställda. Det skriver Johan Hägglund.

Bild: Tom Wall

Annons

För oss som driver företag inom turist- och besöksnäringen kommer en fast HH-förbindelse göra att vi får färre kunder, båtarna fungerar idag som en dragkraft för turister och dagsbesökare i centrala delarna av Helsingborg.

Att tro att båtarna över till Helsingör kommer finnas kvar efter en tunnel under sundet är en utopi. Båtarna bekostas till största delen av bilar och lastbilar, inte av de som turar.

Annons

Annons

Båtarna mellan Malmö och Köpenhamn fanns kvar en kort tid efter bron stod klar, det gick inte att leva på folk som turar. Den snabbare överfarten tar de flesta av de som skall över sundet.

När båtarna försvinner kommer många som idag besöker Helsingborg välja andra städer, en stor del av Helsingborgs charm och dragningskraft är båtarna, detta gäller även företag som lägger konferenser i staden då turandet blir en aktivitet att göra med de anställda.

Vi behöver inte färre butiker och restauranger i centrala delarna av staden och hotell som har fler outnyttjade hotellrum, det leder till fler arbetslösa, färre enkla jobb för de unga.

Fler människor kommer inte flytta till Helsingborg på grund av en fast HH-förbindelse, Helsingör kommer få det ännu tuffare än de har det idag.

Helsingborg skall inte bli en stad som passeras utan en stad som frodas av liv.

Johan Hägglund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan