Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Inför och efter varje arbetspass måste jag kolla om tåget alls går

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är spårfel, vagnfel, fordonsfel. Det är folk på spåret eller olyckshändelser. Det är på grund av sjukdom, personalbrist eller trasigt fordon som står på fel spår. Det är vagnbrist och arbeten på rälsen, nedfallna ledningar och stöld av koppar. Det skriver Åsa Mantin.

Annons

För en tid sedan läste jag om att man helst inte ta med sig cykeln på tågen i Skåne. Än värre har vi som pendlar varje dag, mellan exempelvis Helsingborg och Lund. Utan cykel.

Inför och efter varje arbetspass kollar jag om tåget över huvud taget går. Det är spårfel, vagnfel, fordonsfel. Det är folk på spåret eller olyckshändelser. Det är på grund av sjukdom, personalbrist eller trasigt fordon som står på fel spår. Det är vagnbrist och arbeten på rälsen, nedfallna ledningar och stöld av koppar…

Det är outhärdligt och mycket stressande att inte veta när eller om man kommer hem. Det är alltid något som problematiserar vårt resande. Hur mycket fel kan det vara på en sträcka räls?

Annons

Vem som bär ansvaret är svårt för oss utan insyn att fullständigt begripa eftersom flera aktörer är inblandade. Dessutom har trafikverket också en del av ansvaret.

Annons

För mig är det viktigt att kunna lita på att tåget tar mig hem när jag slutar mitt jobb. Det har tagits upp i riksnyheterna att det är kokande varmt och dålig luftkonditionering på Skånetrafikens tåg. Självklart vill även jag ha en fungerade luftkonditionering - och även kunna ta med cykeln på tåget. Men ännu viktigare är att se till att tågen fungerar och är att lita på!

Det måste ändå vara Skånetrafikens grundpoäng att leverera kunder tryggt och klimatsäkert från punkt A till punkt B. Att få ha med sig cykel är en lyx i sammanhanget.

Hur bra (eller dåliga) är Skånetrafiken om man granskar dem? Levererar de god service, kommer folk fram i tid? Hur nöjda är Skånetrafikens kunder? Hur högt på en skala kommer Skånetrafiken i frågan huruvida resenärer kan lita på dem?

Alldeles för sent finns ersättningsbussar på plats och man sätter in informatörer, som ingenting vet. Skånetrafiken har bara valt ut några stackars människor som i sina gula västar får stå i skottlinjen för företaget. För att det ska se bra ut. Men det ser sällan bra ut. Så ofta som det lyser rött av texten inställt i Skånetrafikens app - det är skandal. Det borde finnas busslinjer som går sträckorna varje dag, så det åtminstone finns alternativ. Idag blir vi strandade i timmar!

Annons

Annons

Politiker pratar om att vi ska ta tåget istället för bilen, men det funkar ju bara om man känner tillit. Som det är nu står vi resenärer på perrongen, med tågtider och högtalarprat som bara ändras och upprepar sig. Tyvärr går det inte att vänja sig eller acceptera den situation och frustration som man känner.

Nu kommer jag inte åka tåg längre, för jag har valt att avsluta min tjänst i Lund. Jag orkar inte pendla längre.

Skånetrafiken har blivit det som man skämtade förr om tåget i Spanien: När går tåget? - Mañana, Mañana! (Imorgon, imorgon!)

Åsa Mantin

Helsingborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan