Annons

Annons

Annons

Fotboll: Damlandslaget

Musovic om Kerr: ”Inte läge att vara schysst”

På schemat: intensivkurs inför bronsmatch i fotbolls-VM.

Ämnet: Så stoppar man Sam Kerr.

Professor: Zecira Musovic.

– Allt jag kan ska jag definitivt dela med mig av. Det är inte läge att vara schyst inför sådana här matcher, säger Sveriges målvakt om sin klubbkompis i Chelsea.

Zecira Musovic ska stoppa Australiens storstjärna Sam Kerr.

Annons

I semifinalen mot England visade Sam Kerr i ett blixtrande ögonblick vad hon är gjord av. De engelska försvararna agerade statister när Australiens anfallsstjärna drog till i steget och kvitterade till 1–1 med ett riktigt drömmål.

Det räckte ändå inte. England vann med 3–1 och nu får Kerr och de andra hemmahoppen försöka fixa en bronsmedalj i Brisbane på lördag.

Annons

Men inte om Zecira Musovic får bestämma.

"Otroligt många kvaliteter"

Australiens Sam Kerr firar sitt 1–1-mål i onsdagens VM-semifinal mot England på Stadium Australia i Sydney.

Den svenska målvakten är klubbkamrat med Kerr i engelska Chelsea och redan i full gång med att förbereda sina landslagskompisar på vad som komma skall. Lojaliteten ligger hos Sverige, inte Chelsea, när det spelas om ett VM-brons.

Annons

– Allt jag kan ska jag definitivt dela med mig av, det är ingenting att spara på. Det är inte läge att vara schyst i sådana här matcher, säger Musovic.

Problemet är att det är mycket att lära ut på kort tid. Sam Kerr är ingen endimensionell spelare, om man säger så.

– Oj, hon besitter otroligt många kvaliteter. Men om man ska ta några så tycker jag att hon är extremt snabb, hennes djupledsspel är otroligt. Och hennes huvudspel, det hänget som hon har, det är inte många andra damspelare som har det faktiskt. Och hon är bra defensivt, det kanske man inte tänker på om man inte har henne i sitt lag. Men hon jobbar extremt hårt i sitt tysta för sitt lag, säger Musovic.

Storförlust senast

För övrigt, säger Musovic, är det en dålig idé att lägga för mycket fokus på just Sam Kerr. Den 29-åriga anfallaren missade inledningen av turneringen på grund av skada, och är det något som det visade var det att Australien är slagkraftigt även utan sin stora stjärna.

– Jag kan stå här och rabbla hur mycket bra grejer som helst med Sam. Det är helt klart en av världens bästa spelare. Men hon är en av många stjärnor i Australien som vi behöver hålla koll på, säger Musovic.

Annons

– Det kommer att krävas en topprestation från vår sida för att vi ska kunna vinna den matchen.

Annons

Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman håller med. Han ser ett fartfyllt Australien, lett av svenskduon Tony Gustavsson och Jens Fjellström, som det senaste året har fått det mesta att stämma.

Så sent som i november vann Australien en landskamp mot Sverige i Melbourne med hela 4–0.

– De har kanske hittat det bästa sättet att spela med det här laget nu och är väldigt duktiga. Och det sista året har de fått ihop det. Det kommer att bli svårt men också kul att möta dem, säger Wikman.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan