Annons

Annons

Annons

Fotboll: Damlandslaget

Eriksson revanschsugen: ”Hunger i kroppen”

Besvikelsen efter förlusten mot Spanien i semifinalen var avgrundsdjup för de svenska spelarna.

Men redan dagen efter kände mittbacken Magdalena Eriksson att något började växa i kroppen.

– En typ av hunger i kroppen som bara kom av sig själv, säger hon.

Sveriges mittback Magdalena Eriksson känner en hunger.

Annons

Direkt efter förlusten i Auckland mot Spanien i semifinalen i fotbolls-VM i Australien var flera av de svenska spelarna både ledsna och besvikna.

Efteråt ville de varken tänka eller prata om bronsmatchen mot hemmanationen Australien i Brisbane på lördagen.

Sveriges mittback Magdalena Eriksson låter nästan lite förvånad själv när hon på presskonferensen dagen före bronsmatchen svarar på frågan om hur det gått att släppa besvikelsen och ladda om mentalt inför den sista matchen.

Annons

Annons

– Jag är helt ärlig när jag säger att det inte har varit svårt den här gången. Jag kände otrolig besvikelse efter matchen och under kvällen. Men dagen efter kände jag en typ av hunger i kroppen som bara kom av sig själv, säger Eriksson.

Fortfarande medaljchans

Hon säger att hon är stolt över den resa som laget gjort tillsammans i turneringen och hur långt de har kommit och att de nu ska avsluta med flaggan i topp.

– Vi är så jäkla redo för i morgon, säger Magdalena Eriksson.

Kosovare Asllani, som också var på plats för presskonferensen, hjälpte till att fylla glaset till halvfullt i stället för halvtomt.

– Det positiva har ju varit att vi fortfarande har en medaljchans, säger Asllani.

Kosovare Asllani siktar på brons.

Även för henne var förlusten mot Spanien i semin en enorm besvikelse. Men med lite perspektiv lyfter hon nu i stället fram vad landslaget faktiskt lyckats med.

– Sättet vi har tagit oss an den här turneringen, den här vägen vi har haft till final, slagit ut världsnationer som USA och Japan. Den stolthet man har i laget att vi har presterat så pass bra och att vi är här, säger Kosovare Asllani.

Annons

För svenska folket

För henne gav miljöombytet till Australien energi och hjälp att ladda om och även när det blev klart att Sverige ställs mot hemmanationen i matchen om bronset.

– Man kan inte bli mer taggad. I laget har det känts väldigt bra, vi har haft två bra träningar och alla känns mer än redo för att ta hem en medalj till Sverige, säger Asllani.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan