Annons

Annons

Annons

Fotboll: Damlandslaget

Efter bronset: Vi borde ha varit i final

Lagkaptenen Kosovare Asllani sköt VM-bronset till Sverige med sitt 2–0-mål mot Australien.

Efteråt var hon glad och stolt, men också övertygad om att Sverige borde ha varit i en final.

– Jag tycker att vi förtjänar att spela en final med det laget vi har, säger Kosovare Asllani.

Sveriges Kosovare Asllani jublar efter sitt 2–0-mål.

Annons

Blågult säkrade andra sitt raka VM-brons när man besegrade Australien med 2–0 i Brisbane. Fridolina Rolfö spräckte nollan från straffpunkten i den första halvleken. Sedan klev lagkapten Kosovare Asllani fram och gjorde 2–0 efter drömanfall.

– Vi är välförtjänta av en medalj. Fotboll handlar om detaljer och det är detaljer från att vi spelar en VM-final, säger Kosovare Asllani när hon kommer ut i den mixade zonen efter matchen och medaljceremonin efter bronsvinsten.

Annons

Annons

Förtjänade mer

Asllani säger att Sverige förtjänade att spela en final med det laget man har.

– Det är väldigt små marginaler från att vi spelar en VM-final. Jag tycker definitivt att vi är, jag vill inte säga ett av de bästa (lagen), men vi hade varit förtjänta av att spela en VM-final, säger Kosovare Asllani.

Och hon är inte ensam om att mitt i bronsglädjen tänka att VM hade kunnat sluta på ett ännu bättre sätt. Nathalie Björn är nöjd med hur Sverige spelade och besegrade Australien.

– Det var så skönt. Jag tycker verkligen att vi spelade en bra fotbollsmatch i dag och verkligen förtjänar en medalj nu. Sen är det klart att man blir: "Va fan spelade vi inte så mot Spanien för?" Men med allt så är vi ändå starka och får hem en bronsmedalj och jag är så stolt över det här laget, säger Nathalie Björn.

Utvecklat spel

Björn förtjänade en finalplats.

– Ja det tycker jag. Jag tycker att vi har haft en bra turnering och slagit ut USA och Japan, och haft ett bra gruppspel. Jag tycker att vi har utvecklat vårt spel på ett annat sätt och Sverige är inte bara försvara, försvara, kontra utan vi kan hålla boll när lag droppar ned lågt på oss. Jag tycker att vi visar det så jag tycker att vi förtjänar mer än en bronsmedalj, säger Björn som är väldigt glad ändå.

Inhopparen Rebecka Blomqvist, som har gjort ett starkt mästerskap, säger att det var en utmaning att spela inför den högljudda hemmapubliken.

Annons

– Vi märkte att de (publiken) var tysta i första, vilket visar att vi gjorde det bra. Vi hittade kraft i det hela men det är jättehäftigt att spela inför en sådan publik, och skönare att vinna. Det är så klart speciellt för dem att spela hemma, och kunna förstöra festen för dem, om man vill säga så, säger anfallaren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan