Annons

Annons

Annons

Fotboll: Damlandslaget

Rolfö öppnar upp: ”Längtar efter att inte ha ont”

Fridolina Rolfö var en av nycklarna till Sveriges VM-brons.

Men det blev också ett smärtsamt mästerskap för Barcelonastjärnan.

– Jag längtar bara efter att inte ha ont hela tiden, säger Rolfö om sina knäproblem.

Fridolina Rolfö, i mitten, känner på bronsmedaljen efter 2–0-segern mot Australien i fotbolls-VM.

Bild: Pontus Lundahl/TT

Annons

Hon var redan från start öppen med att knäet gjorde ont och att hon var osäker på om det skulle hålla hela mästerskapet.

Efter 2–0-segern i bronsmatchen mot Australien, där Rolfö gjorde ett av sina tre VM-mål, berättar hon mer om hur kämpigt det har varit.

– Det har gått upp och ner. I dag var det inte perfekt, jag är trött efter ett långt mästerskap och jag känner att knäet inte är hundra. Jag är bara glad att det funkar, men det gör väldigt ont, säger Rolfö.

Annons

Annons

Oklart om operation

TT: Nu när VM är slut, kan du berätta mer om ditt knä och vad som händer framöver?

– Jag kommer inte att säga vad det är. Jag kommer att se över det, hur det ser ut nu efter ett mästerskap. Jag kommer att behöva titta till det och sedan får vi se vad som behöver göras.

TT: Men du vet inte om det krävs operation?

– Nej, vi måste titta på det. Jag har ingen aning om hur mycket det har slitit på det under ett mästerskap.

TT: Ska det bli skönt att inte spela match på ett tag?

– Ja, jag längtar efter semester och att återhämta mig och att inte ha ont hela tiden.

Trots smärtan har Rolfö startat alla Sveriges matcher utom en, och endast Amanda Ilestedt har gjort fler av de svenska målen.

– Jag är stolt över mig själv, det var inte enkelt. Jag var osäker på om det skulle gå att spela ett mästerskap. Men nu gick det att spela och knäet har hållit. Jag är jätteglad, både mentalt och fysiskt.

Längtar till solstolen

VM-bronset markerar slutet på några fantastiska fotbollsmånader för Fridolina Rolfö, där hon också avgjort en Champions League-final och tagit ännu ett ligaguld med Barcelona.

TT: Det är inte säkert att man har så många sådana månader i karriären. Klarar du av att njuta av det?

– Det är därför som man längtar till semestern, att bara få ligga i solstolen och tänka ”vad var det egentligen som hände?”. När man är inne i det är det hela tiden bara ”nästa match, nästa match”. Man bara matar och förbereder sig fysiskt och mentalt. Det är efteråt som allting släpper, man är helt dränerad på energi men samtidigt kan man fundera på allting som har skett och kan reflektera över det som man har varit med om.

– Det har varit mäktiga månader, jag tror inte att jag har upplevt så här mycket på så kort tid. Jag är jättestolt och glad över det som jag har åstadkommit.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan