Annons

Annons

Annons

Tennis

Björkman i podden Matchbollen: ”Var en viss typ av mobbning”

Han har gjort sig känd som trevlig och tillmötesgående. Varför blev det så? I podden Matchbollen berättar Jonas Björkman hur mobbning under skoltiden format honom.

– Jag var ganska enkel att slå på, säger tidigare världsettan.

Jonas Björkmans karriär ser ut som en enda lång framgångssaga. Men är det så? I podden Matchbollen berättar tidigare världsettan om sin tuffa skoltid.

Bild: ARNE FORSELL

Annons

Under tenniskarriären blev det 54 titlar i dubbel och sex i singel. Jonas Björkman rankades etta i världen och har varit gäst på Prins Alberts bröllop.

I podden Matchbollen berättar det tidigare proffset om vägen till toppen, men också hur han som barn inte alls var bekväm med att ta plats.

– Under en period i skolan hade jag det ganska tufft. Jag hade ett par som kanske inte var så schyssta mot mig och det var en viss typ av mobbning, säger han.

Annons

Annons

– Jag var blyg och försiktig. Jag var väl ganska enkel att slå på. Och genom att jag inte hade självförtroende i skolan, jag var inte så duktig i skolan, kunde man markera på mig där.

Tennisen blev en plats för honom att utvecklas och under karriären vann han tennisfansens hjärtan. Efter att ha rankats så högt som fyra i världen i singel 1997 skulle han belönas med Victoriapriset, men så blev det inte.

– Väldigt snopet för det är ett hederspris. Det hade varit fantastiskt fint att få.

Jonas Björkman på läktaren under årets tennisveckor i Båstad.

Bild: NICLAS JÖNSSON

I avsnittet berättar Jonas Björkman vidare om sumpade chansen att vinna en Grand Slam-titel i singel, sin konflikträdsla och varför han blev förbundskapten i padel och inte tennis.

Lyssna på femte avsnittet av Matchbollen här:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan