Annons

Annons

Annons

Skånederby: HIF–BoIS

HIF-podden: ”Ett kryss mot BoIS är inte mycket värt”

Kokhett och känslofyllt derby med tre väldigt viktiga poäng på spel. I det 185:e avsnittet av HIF-podden fokuserar vi på förutsättningarna och diskuterar också tränaren Stuart Baxters okunskap kring Wilhelm Loeper som wingback.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

HIF på nedflyttningsplats. 18 poäng.

BoIS åtta. 24 poäng.

HIF förlorade första derbyt i våras.

I omgång 20 på tisdag kväll på Olympia: HIF mot BoIS.

Under rådande omständigheter och förutsättningar frambringar det andra derbyt associationer både till inspiration och ångest.

Massor av känslor i omlopp och HIF har knappast råd att förlora sett till det prekära tabelläget och den ytterligare press det skulle medföra till sista tredjedelen av superettan.

I veckans avsnitt av HIF-podden är alla resonemang på ett eller annat sätt kopplade till den så viktiga matchen.

• Wilhelm Loeper fick spela som höger wingback i cupen mot Rosengård och var väldigt bra – men räcker till för startplats mot BoIS?

• Efter segern i cupmatchen berättade Stuart Baxter öppet att han inte hade en aning om att Loeper spelat wingback tidigare säsonger – vad säger det?

• När Erik Ring byttes in mot Rosengård flyttades Loeper upp som forward – betyder det att Ring fortsatt är Baxters val som höger wingback?

• Efter över ett år gjorde Andreas Landgren comeback i en tävlingsmatch i A-laget – hur skötte han sig?

• Rasmus Jönsson, Ervin Gigovic och Amar Muhsin startade. Dennis Olsson fick göra ett inhopp. Ytterligare en mittback har kommit in på lån, Bernardo. Alternativen har således ökat – så hur kan startelvan tänkas se ut? Sebastian Rönström och Marjan Svab delar med sig av sina uppfattningar. De tycker inte helt lika.

• I helgen spelar HIF:s damlag mot Zenith. En seger där skulle vara av stor betydelse i toppstriden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan