Annons

Annons

Annons

Min mening

Insändare
Medlemskap är för Sverige den säkraste vägen att skapa fiender

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag vill aldrig höra och läsa om unga, stupade, svenskar, jag vill aldrig uppleva vidsträckta krigskyrkogårdar, liknande massgravar, på svensk mark. Det skriver Kristoffer Svensson. Bilden visar en krigskyrkogård i franska Normandie med offer för Andra världskriget.

Bild: Kajsa Forssén

Annons

Sveriges politiska etablissemang har satt sig för att Sverige ska lämna sin neutralitet i krig och sin alliansfrihet i fredstid, något som Sverige värderat så högt sedan 1818. Det var vid denna tidpunkt som Karl XIV deklarerade dessa sina avsikter, säkert med 1814 färskt i minnet, d v s det år då Sverige drog i krig mot Norge med krigets obönhörliga utgång av många, unga, svenska och norska dödsfall. Den svenska ”fredsnationen” är den uteslutande anledningen till att Sverige härefter inte varit i krig.

Det är inte bara politikerna som ”masserar in” budskapet att vi ska alliera oss, utan även media som dagligen hejar på genom sin icke-objektiva marknadsföring av Nato. Vi hör ständigt att ”detta är vad svenskarna vill” och att ett fortsatt utanförskap blir ödesdigert. Tidigare argument för att inte alliera sig har helt glömts bort och idiotförklaras nu, inklusive budskap från Svenska Freds. Inte heller har det svenska folket fått möjlighet att uttala sig, exempelvis genom en demokratiskt beslutande folkomröstning.

Annons

Annons

En av de absolut viktigaste ingredienserna i en lyckad indoktrinering är att upprepa sitt budskap, om, om och om igen. Detta pågår just nu i Sverige och för att politiker och media verkligen ska lyckas, så tar man även hjälp av myndigheter och Försvarsmakt. Som exempel kan nämnas när, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, tidigare i år genom massutskick uppmanade alla svenska ungdomar att efter ”Klara, färdiga” vara redo att ”gå”. Gällande Försvarsmakten, så har de i sin tur även blivit ombedda att låta svensk militär vara mer synlig, i vardagen, men även i övningar som Aurora 2023 och Cold Response 2022.

Ett Natomedlemskap är för Sverige den säkraste vägen att skapa fiender och därmed att hamna i krig. Det behöver inte vara på eget territorium, men att kriga, eller inte kriga, kommer helt att vara ett Natobeslut. Det kommer även att innebära att den allmänna värnplikten i Sverige måste omställas till en ”soldatfabrik” som levererar soldater för att försvara samtliga Natoländer. Rätten att inte bära vapen kommer i de allra flesta fall att avslås och bli ett minne blott. Alla ska vi ju dö, men varför påskynda processen med Nato?

I ett fortsatt neutralt och alliansfritt Sverige, så kommer vi att kunna kritisera både öst och väst – något som vi inte kan göra med munkavle i Nato. Vidare, precis som idag, så kommer vi att kunna fortsätta att hjälpa nödställda länder och människor med förnödenheter, till exempel Ukraina, samtidigt som vi alltid kommer att kunna fördöma krigshandlingar. Ett intressant tankeexperiment kan vara hur Sverige skulle ha reagerat, om det var en Natostat som förklarat Ukraina krig… I tillägg, i ett neutralt och alliansfritt Sverige, så kommer vi att undvika att ha utländska förband och vapen, inklusive kärnvapen, på svensk mark.

Annons

Annons

Avslutningsvis, så vill jag aldrig behöva gå till mina barns gravar, jag vill aldrig höra och läsa om unga, stupade, svenskar, jag vill aldrig uppleva vidsträckta krigskyrkogårdar, liknande massgravar, på svensk mark och jag vill inte bidra till den ultimata polariseringen genom att skapa en världsdominerande, amerikansk, superstat.

Dessa hemskheter önskar jag ingen annan heller, men de är allihop direkt förenliga med ett Natomedlemskap. Det Sverige som jag står bakom, ska inte gå med i militäralliansen Nato! Tack för ordet.

Kristoffer Svensson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan